Občina Trbovlje je 21. junija dobila drugo polnilnico za električna vozila, ki so jo na parkirišču ob občinski stavbi postavili v sodelovanju z družbo Elektro Ljubljana. Dopoldne sta jo otvorila županja Trbovelj Jasna Gabrič in predsednik uprave Elektro Ljubljana Andrej Ribič.
V Trbovljah že imajo eno električno polnilnico pri muzeju, vendar je sploh ob sobotah precej zasedena. Kar nekaj Trboveljčanov namreč že uporablja električna vozila oziroma kombinirana hibridna, zato bodo s postavljanjem polnilnic v občini nadaljevali. Še letos jo bodo postavili tudi ob zdravstvenem domu, v prihodnosti pa si želijo vsaj še dveh, eno pri trgovini Mercator ob mestnem parku, drugo pa v centru pri pošti.

Ob otvoritvi polnilnice je županja občanom predstavila tudi novo električno vozilo Renault zoe, s katerim so nadomestili dvanajst let staro občinsko Škodo Fabio. »Nov avto smo že preizkusili,« je dejala Gabričeva, »in imamo z njim pozitivne izkušnje. Upamo, da bo tako tudi v prihodnje.« Z avtom so se brez dodatnega polnjenja že peljali na Kum in v Ljubljano, na obisku Postojne pa so se nazaj grede ustavili na počivališču Lom in avtu privoščili dvajsetminutno polnjenje. »Pri vožnji po avtocesti,« je še rekla županja, »smo preizkusili tudi hitrost in dosegli 140 kilometrov na uro. Prepričana sem, da bi šel avto še hitreje, vendar smo se omejili na predpisano hitrost.«

Zoe sodi med vozila zadnje generacije električnih avtomobilov, ki z enim polnjenjem lahko prevozi 260 kilometrov. Stala je dobrih 20.000 evrov, od tega jih je 7500 subvencioniral Eko sklad.

Občina Trbovlje je na slovesno odprtje povabila tudi trboveljske policiste, saj je Policijski postaji Trbovlje predala v uporabo motorno kolo. Prevzel ga je pomočnik komandirja PP Trbovlje Boštjan Mokotar.

Tatjana Polanc Kolander

Prejšnji članekPoškodovana vozila na parkirišču
Naslednji članekZmanjkuje prostora za umrle