KK veterani Zlatorog : ETV 60:59
KK veterani Zlatorog: Cizej 24, Blagotinšek 19, Uršič 12, Blatnik Ž. 3

ETV: Bergant 22, Tomažič 19, Manfredo 8, Drolc T. 6, Dornik 2, Odlazek 2

V prvi tekmi večera so bili večji del v ospredju Laščani, a jim zagorski ostrostrelci,  Tomažič, Bergant in Manfredo z meti za tri točke niso dovolili, da bi naredili večjo razliko. Ravno nasprotno. Osem sekund pred koncem so “televizijci” celo vodili za točko in nasmihala se jim je prva zmaga v sezoni. Vendar se veterani Laškega niso pustili premagati. V zadnjih osmih sekundah je Blatnik žogo prepeljal čez polovico in z lobano podajo pod koš, Cizeju je omogočil lahko polaganje ob izteku igralnega časa, kar jim je zagotovilo zmago z minimalno prednostjo.

ŠD Litus : Tiferji  39:28

ŠD Litus: Čepon 15, Repina 14, Cirar 6, Pestotnik 2, Muzga 2

Tiferji: Vrščaj 8, Tržan 8, Kolšek 5, Grešak 4, Skok 2, Šubej 1

V Litijsko – Laškem obračunu so gledalci spremljali lepo predstavo Litijanov, ki so jih Tiferji lovili skozi celo tekmo. Po manjši poškodbi Repine, do takrat prvega strelca ekipe Litus, je s svojimi hitrimi prodori odgovornost prevzel Čepon. Litusi so tekmo mirno pripeljali do konca in letos prvič okusili slast zmage.

Črički : ŠD Knapi   51:49

Črički: Božič 16, Kajtna 13, Vozel 12, Blagojevič 8, Žilnik 2

ŠD Knapi: Vidas 14, Hasanović 13, Deželak 7, Dujaković 7, Pišek 4, Podrebršek 4

Zadnja tekma večera bi bila po začetku sodeč precej enostranska, saj so Knapi v prvih desetih minutah dosegli prednost dobrih desetih točk. Z začetniškimi napakami Knapov v napadu je prednost začela kopneti. Tri minute pred koncem igralnega časa so se Črički na krilih Božiča in Kajtne približali na dve točki. V zadnjih dveh minutah je sledila “možganska kap” v napadu Knapov, Črički pa so s pridom izkoristili dano priložnost in povedli za pet točk. Knapi so imeli dvakrat lepo priložnost, da s prostimi meti tekmo izenačijo, a z dvema zadetkoma od sedmih niso imeli dovolj mirne roke. Ob zadnjem zgrešenem prostem metu Dujakovića bi lahko visoka centerska linija Knapov s skokom in hitrim košem tekmo še izenačila, a jim je Bečirović s suverenim obrambnim skokom to preprečil. Črički so si tako zasluženo priborili prvo zmago v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje.

ZT

Prejšnji članekAsfaltirali cesto Kolovrat – Prevalja
Naslednji članekNeviden jamatlon