Šajspoh rangers : ŠD Litus 55:51
Šajspoh rangers: Smiljić 14, Fantinato 11 (2×3), Topolšek 11, Perak 10, Požin 7, Siljan 2

ŠD Litus: Repina 16, Drnovšek 12, Kolenc 8 (1×3), Pestotnik M. 6, Čepon 5, Muzga 4

V prvi tekmi večera sta se pomerili ekipi Šajspoh rangers in ŠD Litus. V drugi četrtini se je pri Šajspohih razigral Miha Topolšek in svoji ekipi ob polčasu priboril 13 točk prednosti. V začetku drugega polčasa so Litusi načrtovali povratek, a so pri jim pri zaostanku za 3 točke pošle moči in četrtino so zaključili z zaostankom osmih točk. Zadnjo četrtino so bolje začeli Šajspohi, ki so na koncu tudi povedli.

Barbari/Vulkanizerstvo Šketako : KK Zlatorog veterani 68 : 57

Barbari/Vulkanizerstvo Šketako: Kumberger 15 (2×3), Tušek 15 (2×3), Majes 13 (2×3), Deželak 10, Golotič 8, Tilinger 3, Jorgić 2, Škoberne 2

KK Zlatorog veterani: Blagotinšek 33 (3×3), Blatnik Ž. 8, Cizej 6, Seme 6 (1×3), Blatnik Z. 4 (1×3)

Drugo tekmo večera sta zaznamovali peto in šesto uvrščena ekipa po rednem delu. Že na začetku smo bili priča zelo izenačeni igri, ki se je po prvi četrtini končala z rahlo prednostjo Vulkanizerjev.

Tomaž Blagotinšek je za veterane že v prvem polčasu dosegel 19 točk, kar pa ni bilo dovolj, saj so ob polčasu za vulkanizerji zaostajali za šest točk. Barbari so prednost tudi obdržali. Še najbolj so se jim Laščani približali v sredini zadnje četrtine, a so nato Matija Majes, Blaž Kumberger in Tadej Tušek s štirimi zaporednimi trojkami za Hrastničane razliko zopet povečali, tekmo pripeljali v miren zaključek, ekipo pa v polfinale Košarkarske rekreativne lige Zasavje.

V polfinalu se bo 6. aprila ekipa Mair Team pomerila z Barbari, Oskar Trbovlje pa s Šajspoh rangersi.

ZT

Prejšnji članekDolani zmagali
Naslednji članekBrezplačna štartnina, tretjič