ponedeljek, 27 maja, 2024

Iz te kategorije

Zmagi se ne gleda v zobe

RK Dol TKI Hrastnik – ŠD Mokerc Ig 29:25 (12:7)
Dol pri Hrastniku – dvorana Dolanka, gledalcev 300. Sodnika Knez M. in Košir S.

Dol TKI Hrastnik: Sikošek, Hribernik, Žekar, Seme; Brilej 4, Klepej 3, Ajdari 7(4), Hribšek 6(1), Zore 2, Jakopič 3, Bauerheim 4, Guček, Robnik, Moljk, Ramić, Ribič. Trener Primož Cenkar

Mokerc Ig: Hajduk, Tica; Kolar 2, Šuštaršič 3, Škrjanc, Žagar 5(1), Kljun 5, Gorišek 1, Strnad 1, Rupert, Maričič 1, Blažon 2, Privšek 1, Hostnik M. 3, Hostnik J., Jelenovič 1. Trener Boštjan Makovec

7m: 7(5); 2(1)

Izključitve: 6 minut; 8 minut

Zmagi se ne gleda v zobe in čeprav z igro tokrat Dolani niso navdušili številnih svojih privržencev, sta točki zasluženo ostali doma. Uvodne minute so sicer pripadle gostom, ki so v 7. minuti povedli 3:1, vendar so jih domačini kmalu ujeli in v nadaljevanju prvega dela kontrolirali potek tekme. V tem delu srečanja so gledalci gledali raztrgano igro, napake so se vrstile na obeh straneh. Boljši del moštev sta bili obrambi, saj je v 20. minuti po golu Aljaža Zoreta, semafor kazal minimalno vodstvo Dolanov 7:6. Do odmora so domačini le naravnali svoje strelske naprave ter po zaslugi Domna Hribška in Kristijana Bauerheima prišli do občutnejše razlike.

Drugi polčas so bolje začeli domači, ki so z goli Amala Ajdarija in Davida Jakopiča v 44. minuti prišli do lepe prednosti sedmih zadetkov, bilo je 20:13. Ko je že vse kazalo, da je tekma bolj ali manj odločena, je popustila zbranost v domačih vrstah, kar so gostje izkoristili in se v 52. minuti nevarno približali na 23:20. Vendar je bil to le poizkus, kajti domači so odgovorili z goli Gregorja Klepeja in Klemna Brileja, povedli 26:21in razblinili vse dvome o zmagovalcu. Pri domačih se je tokrat izkazal tudi vratar Klemen Sikošek, ki je v ključnih trenutkih znal svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno. Pri gostih, kjer je zaradi poškodbe moral tekmo predčasno končati Blaž Bahovec so bili boljši od ostalih vratar Vasil Hajduk ter Matevž Žagar in Luka Kljun.

Dolski rokometaši so še povečali točkovno razliko pred tekmeci, saj ta pred naslednjo tekmo v Ivančni Gorici zdaj znaša že tri točke.

Zoran Zore

 

Isti avtor