Med mladinci so Hrastničani dosegli kar dvojno zmago. Zmagal je Klemen Kavzer pred Luko Oplotnikom. Med mladinkami je slavila Živa Brglez. Miha Planinc je med starejšimi dečki le za las zgrešil stopničke in osvojil četrto mesto. Med mlajšimi deklicami je bila druga Daša Grešak in četrta Maja Avbelj. Med mlajšimi dečki je Luka Brglez osvojil sedmo mesto, med cicibani pa je bil Tin Kos četrti, Luka Halcer pa sedemnajsti.
Na tekmi po lahki hrastniški progi so uživali predvsem mlajši tekmovalci, s tekmovanje pa so bili na koncu zadovoljni vsi: tako tekmovalci, trenerji in občinstvo – okrog 50 mam, očkov, dedkov in babic najmlajših slovenskih divjevodašev.

Tekma je štela za slovenski pokal mlajših kategorij in je ena od štirih cici tekem, saj je proga takšna, da jo lahko prevozijo tudi letošnji udeleženci šol kajaka po Sloveniji. Pri sojenju so domačim sodnikom pomagali sodniški kolegi iz celjskega kluba Nivo, s katerimi Hrastničani tesno sodelujejo. Medalje je najboljšim podeljeval predsednik BD Steklarna Hrastnik Rado Gnjidič.

MK