NLB liga – 13. krog

RK Dol TKI Hrastnik : RK SVIŠ Ivančna Gorica 26:25 (14:11)

Dvorana OŠ Stična, gledalcev 450. Sodnika: Gorenc in Košir

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Rkman, Nunčič(11obr.); Brilej 7, Klepej 6(2), Ajdari 3, Grušovnik 1, Bauerheim 3, Gospodarič, Hribšek 3, Cigler, Ramič 1, Ribič 1, Jakopič, Simončič, Koprivc 1. Trener: Aleš Sirk

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Škorc (6 obr.), Vencelj(2 obr); Knez 4, Zafran 5(1), Fink 2, Grojzdek 2, Tekavčič, Hrovat, Stopar 5(1), Košir Matej 1, Pirnat 1, Krabonja 2, Željko 1, Bučar, Košir Matic 2(2), Vidmar. Trener: Aleksander Polak

7-metrovke: 3(2); 6(4)

Izključitve: 6 minut; 8 minut

Derbi novincev v ligi je zaradi pomembnosti tekme v dvorano OŠ Stična privabil veliko število navijačev, ki so skozi celotno srečanje spremljali napeto, kvalitetno in še posebej v zadnji minuti razburljivo srečanje.

Dolani so že takoj v uvodu presenetili domače s hitro in učinkovito igro ter bili v nadaljevanju boljši nasprotnik skozi celoten prvi polčas. Domači so le stežka prihajali do neoviranih strelov na vrata razpoloženega Klemna Nunčiča, njegovi soigralci pa so v napadu uspešno izkoriščali svoje priložnosti. Dolani so od v 23. minuti pri rezultatu 11:11 zaprli svoja vrata, sami pa dosegli tri gole zapored ter postavili izid prvega polčasa – 14:11.

Svojo premoč in rezultatsko prednost so kemičarji tudi v drugem polčasu ohranjali vse do 42. minute tekme, ko so Ivančani po dolgem času ponovno izenačili ter v naslednjih minutah izkoristili slabšo realizacijo Dolanov. V 49. minuti so gostitelji prvič povedli za dva zadetka in dosegli rezultat 22:20. Vendar so Dolani kmalu zopet postavili stvari na svoje mesto in ob pomoči izkušenih Klemna Brileja in kapetana Gregorja Klepeja poskrbeli za napet zaključek srečanja. Slednji je že kot ničkolikokrat prej v podobnih situacijah prevzel odgovornost v svoje roke ter še pred zadnjim sodniškim piskom v svojem značilnem metu v zadnji sekundi poskrbel za veselje Dolanov, tako na igrišču, kot na tribuni.

Pri domačih sta bila s petimi zadetki najuspešnejša Luka Zafran in Simon Stopar, pri Dolanih pa Klemen Brilej s sedmimi zadetki in junak srečanja Gregor Klepej z zadetkom manj.

V sredo, 12.decembra, sledi pokalna tekma na Igu proti domačinu ŠD Mokerc KIG, v soboto pa še zadnja domača prvenstvena tekma v tem koledarskem letu, ko v Dolanko prihaja Ormož.

Zoran Zore