četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Zmaga v Žalcu

RK Zelene doline Žalec : RK Zagorje 18:29 (7:12)

Sodnika: Mitja Knez, Mitja Smolko 

Žalec: Amon, Stepišnik, Klakočer 4, Hohnjec,  Krebs 4, Grebovšek, Herodež, Leskovec 5, Kompan 2, Kokotec 1, Kolar, Strnad 2.

Trener: Aleš Filipčič 

Zagorje: Zubak, Privšek 2, Baruca 4, Rebolj 8, Skrinjar 1, Perič A. (11 obramb), Hren 6, Prašnikar L.,  Vrbnjak, Guna 4, Ljepoja 4, Prašnikar T.,  Perič I.

Trener: Bojan Voglar 

Sedemmetrovke: Žalec (3/0), Zagorje (2/2),

Izključitve: Žalec (4 minute), Zagorje (6 minut)

Zagorjanke so odšle v Žalec po dve točki in jih tudi brez večjih težav dobile. Pred tekmo je bilo kar nekaj zdravstvenih težav v taboru Zagorja, vendar so igralke stisnile zobe in osvojile pomembno zmago.

Čeprav so domače povedle v 4. minuti z 2:1, je bilo vse ostalo v rokah gostujočih igralk. Velika borbenost v obrambi je nakazovala, da so Zagorjanke odločene, da zmagajo. V 11. minuti so gostje vodile 6:3 in ob koncu polčasa je bila razlika pet zadetkov v korist Zasavk. Tudi v drugi  polčas so gostje krenile z mislijo, da si čim prej zagotovijo dovolj veliko prednost pred zaključkom tekme. V 33. minuti je Baruca povečala vodstvo na sedem zadetkov 14:7. Razlika se je za nekaj časa ustalila na plus šest do osem zadetkov. Prvič je bila razlika osem zadetkov prednosti z golom Reboljeve v 47. minuti na 22:14. Ko je Nikita Privšek v 53. minuti zadela za vodstvo 26:15, so bile možnosti domačih za preobrat končane. Končnih 18:29 pa je z golom v zadnji minuti zaključila Ljepoja.

Naslednja tekma čaka Zagorjanke že v petek, 16. marec, ob 20. uri, ko v Zagorje prihaja četrtouvrščena ekipa Mlinotesta iz Ajdovščine.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor