ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Zmaga v Grosuplju

1.B.DRL – 17.krog

RK Grosuplje – RK Dol TKI Hrastnik 20:33 (14:17)

Grosuplje – 24. 2. 2018, Športna dvorana Brinje, gledalcev 120, sodnika B. Žitnik in D. Majer.

Grosuplje: Ljutić, Vencelj; Grum 9, Rede 1, Kokot, Ferkulj, Kastelic 2, Slemenjak 7, Šišek-Žan Luka, Muhič, Ajkić 1, Mušič, Zakotnik. Trener Potočnik Gorazd

Dol: Seme, Kos; Brilej 10, Klepej 8, Ajdari 4(3), Moljk, Zobarič, Pintar 3(1), Bauerheim 1, Gospodarič 1, Hribšek, Cigler 2(1), Ramić 1, Ribič 2, Jakopič, Simončič 1. Trener Aleš Sirk

Sedemmetrovke: 4(2); 5(5)

Izključitve: 8 minut; 6 minut

Dolski rokometaši se s sobotnega gostovanja v Grosuplju več kot zasluženo vračajo z zmago. Od prve do zadnje minute so prevladovali na parketu, njihova zmaga pa v nobenem trenutku ni bila vprašljiva. Tako še naprej ostajajo v »mrtvem teku« s SVIŠ-em in Škofljico, ki sta v tem krogu prav tako zabeležila zmagi.

Dolani so v Grosuplju takoj pokazali, da so prišli po obe točki. Z izjemo uvodnih minut, ko so domači povedli z 1:0 in 3:2, so v nadaljevanju prevzeli pobudo. Domači niso našli obrambe za tokrat izjemno strelsko razpoložena Gregorja Klepeja in Klemna Brileja. Dolski kapetan je bil že v prvem polčasu nerešljiva uganka za oba domača vratarja, saj jima je nasul v mrežo osem golov, polega tega pa je bil še steber granitne dolske obrambe.

Tudi drugi polčas so »kemičniki« začeli s poletom in že po desetih minutah je bila njihova prednost neulovljiva. V 40. minuti je najboljši strelec tekme Klemen Brilej zadel za 23:15, svoja vrata pa je zaprl tokrat odlični Martin Kos, ki je med drugim gostiteljem ubranil tudi dve sedemmetrovki. Do konca tekme se je premoč dolskih rokometašev le še stopnjevala, zato so tudi tokrat priložnost za dokazovanje dobili mlajši ter na koncu zanesljivo vpisali enajsto zmago v sezoni.

V dolski ekipi sta bili najučinkovitejša Klemen Brilej z desetimi in Gregor Klepej z osmimi zadetki. Pri osmoljencih pa sta bila Janez Grum z devetimi in Matej Slemenjak s sedmimi zadetki daleč pred ostalimi.

V naslednji tekmi, ki bo za dolske rokometaše izjemoma na sporedu že v petek, 2. marca, se bodo varovanci trenerja Aleša Sirka pomerili z RD Butan Plini Izola.

ZZ

Isti avtor