ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zmaga Slovenije v Trbovljah

Slovenija : Tunizija 39:24 (22:9)
Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman 2, Marguč 3, Kavtičnik 4, Janc 6, Dolenec 2, Cingesar 5, Skube, Poteko, Miklavčič 1, Gaber 4, Bezjak 5, Razgor 1, Zarabec 4, Bombač 1.

Tunizija: Missaoui, Maggaiz, Bedoui, Toumi 3, Tejissam, Maaref, Bannour, Bhar, Haj, Sanai 2, Boughanmi 5, Saied, Hosni, Ben Salah 3, Hammed 3, Chouiref 3, Soussi 2, Jallouz 3.

Na tekmi v Trbovljah je bila Slovenija občutno boljša. Pred polnimi tribunami dvorane Polaj so že v prvem polčasu povsem razbili Tunizijce. Z igro, dobrimi akcijami, hitrostjo in raznovrstnostjo so si do odmora priigrali kar 13 golov prednosti. Tunizijci so pokazali bore malo, še največ grobosti in umazane igre. Sodnika Aljoša Žibert in Miran Teršek sta že v prvem polčasu pokazala Tunizijcem dva rdeča kartona.

Drugi del je bil malo bolj umirjen, Slovenija pa je dosegla zmago. Še največ je bilo vredno to, da so vsi reprezentanti Slovenije, med katerimi tokrat nista nastopila Uroš Zorman in Gorazd Škof, zapustili trboveljsko dvorano celi.

Slovensko reprezentanco je v Zrečah dopoldan obiskal predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez.

Do olimpijskih igrah bo Slovenija odigrala še tri prijateljske tekme. 22. julija se bo v Kopru pomerila s Hrvaško, 26. julija jo Hrvaška čaka v Opatiji, v Braziliji pa se bo srečala še z Dansko. Na OI bo igrala s Poljsko, Švedsko, Brazilijo, Nemčijo in Egiptom.

MP

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor