RK SVIŠ Ivančna Gorica– RK Dol TKI Hrastnik 22:24 (13:12)
Ivančna Gorica, dvorana OŠ Stična. Gledalcev 200. Sodnika Kavalar in Leskovec

SVIŠ: Slapničar, Pekeč; Tekavec 1, Pirc, Zavodnik 3, Hrovat, Stopar 5(2), Bevec 3, Pekolj, Košir Matej 1, Pirnat 2, Furdi 2, Corel 3, Košir Matic 2(2). Trener Aksentijevič

Dol TKI Hrastnik: Seme, Sikošek, Žekar; Brilej 5(2), Klepej 9, Ajdari 2, Zore, Bauerheim 2, Guček 1, Lisec, Hribšek 5(1), Robnik, Ramič, Ribič, Jakopič, Simončič. Trener Cenkar

7m: 5(4); 4(3)

Izključitve: 2 minuti; 4 minute

Dolski rokometaši so sinoči uspešno preskočili še eno oviro. Na gostovanju v Ivančni Gorici so v 19. krogu 1.B SRL po boljši igri v drugem polčasu, predvsem z odlično obrambo strli odpor domačinov in se zasluženo veselili nove zmage.

Uvodne minute so pripadle Dolanom, ki so povedli 3:1, potem pa so domači hitro odgovorili ter z delnim izidom 5:0 v 10. minuti povedli 6:3. Minuta odmora dolskega trenerja Primoža Cenkarja je fantom dobro koristila, saj so v nadaljevanju ustavili nalet gostiteljev in z zadetki Gregorja Klepeja, Domna Hribška in Kristjana Bauerheima še pred zaključkom prvega polčasa uspeli znižati razliko, tako da so na odmor domačini odšli z minimalnim vodstvom.

V nadaljevanju so dolski rokometaši vzpostavili ravnotežje in tako je bil rezultat izenačen vse do 40. minute, ko je sledilo dolskih »pet minut«. Z učinkovitim Klemnom Brilejem in razigranim organizatorjem Hribškom so v 45. minuti povedli 20:17 in vodstva do konca niso več izpustili iz rok. Domači so sicer še poskušali, vendar je dolska obramba s tokrat odličnim Janezom Gučkom uspela zaustaviti vse nevarne akcije domačinov in ob bučni podpori svojih tokrat številnih navijačev uspela tekmo pripeljati do tako željene zmage. Čestitke za uspeh si zaslužijo prav vsi, tokrat pa je bila obramba tista, ki je v finišu tekme odločila zmagovalca. Pri domačih sta bila razpoloženejša od ostalih Simon Stopar in vratar Gašper Slapničar.

V naslednjem krogu prihodnjo soboto sledi derbi ne samo 20. kroga, ampak najverjetneje tudi derbi sezone, ko se bosta v Dolanki pomerili prouvrščeni RK Dol TKI Hrastnik in drugouvrščena RK Drava Ptuj.

Zoran Zore