Koš Celovec : Felix Zasavje 51:82 (15:16, 9:17, 16:18, 11:31)
Začetek tekme sicer ni bil najboljši, vendar so se igralke hitro zbrale in s kolektivno ter borbeno igro dosegle tretjo zmago v mednarodni Extra Ligi LPI.si. Na začetku prve četrtine je domača ekipa sicer vodila, vendar so jo Zasavke ujele, in v delnem rezultatu četrtine celo premagale za eno točko (15:16), nato pa si v drugi četrtini priborile malo večjo prednost (9:17). Izid tretje četrtine je bil po doseženih točkah precej enakovreden (16:18), v zadnjih desetih minutah pa so Zasavke pokazale odlično in borbeno igro, s katero so krepko ušle nasprotnicam (11:31) in zmagale z rezultatom 82: 51.

Vseh pet igralk je prikazalo odlično igro, celo tekmo so delovale enotno in skupaj dosegle zastavljen cilj. Največ točk sta dosegli Sara Jukič (26) in Lucija Guzaj (25), sledili sta Nika Razgoršek (20) in Špela Kosem (11), pri zmagi pa je sodelovala tudi Teja Vrtačnik.

To je bila zadnja članska tekma za ekipo ŠD Felix Zasavja v tem koledarskem letu, v Extra Ligi LPI.si so dekleta dosegla 3 zmage in 3 poraze.

»Za gostovanje na avstrijskem Koroškem smo imeli kar nekaj težav s sestavo ekipo. Na koncu je na gostovanje odšlo zgolj 5 igralk, ki pa so svoje delo opravile odlično. Začetek tekme ni bil najboljši, smo pa zato v nadaljevanju prikazali najboljšo predstavo v letošnji sezoni. Imeli smo še posebej razpoloženo Saro Jukič, ki je tokrat igrala prav na vseh položajih, v obrambi pa odlično pokrivala najboljšo igralko nasprotne ekipe. S takšno željo in kolektivnim duhom je bilo jasno, da v kolikor bodo na parketu ostale vse igralke, bo zmaga pripadla naši ekipi. Še enkrat čestitke vsem petim igralkam,« je bila ocena strokovnega vodstva kluba.

»Glede na to, da se nas je na tekmi udeležilo le pet, smo morale biti še dodatno zbrane in odigrati pametno. Začetek ni bil najboljši, vendar smo bile že v začetku druge četrtine v vodstvu. Tekma je bila fizično zelo naporna, saj nismo imele menjave. Vsem štirim soigralkam čestitam za veliko zmago ter lep zaključek ob koncu koledarskega leta,« pa je po gostovanju Avstriji povedala Lucija Guzaj.

ZT

Prejšnji članekBachove kapljice
Naslednji članekPašjon Iztoka Mlakarja