Danes je v Delavskem domu Zagorje potekala prireditev ob vpisu v zlato knjigo devetošolcev zagorskih osnovnih šol, in sicer že 39. zapored. Zlatim učenkam in učencem, njihovim učiteljem, ravnateljem in staršem je najprej spregovoril župan Zagorja Matjaž Švagan. »Vi ste generacija, ki bo krojila prihodnost ne le Zagorja, temveč Slovenije in nenazadnje tudi Evropske unije,« je dejal in jim za odličen uspeh v vseh devetih razredih iskreno čestital. Vsakemu posebej je segel v roko in mu izročil darilo, nalivno pero z zlatim vgraviranim imenom in priimkom. »Z njim,« jim je položil na srce, »boste pisali svojo življenjsko zgodbo naprej.«
Prireditev je povezovala Vanda Kopušar, ki je prebrala tudi nekaj razmišljanj in pesmi zlatih devetošolcev. Z letošnjim letom vred se je v zlato knjigo vpisalo okroglih 1600 zagorskih učencev. Letos je bilo vpisanih 52, od tega 23 z OŠ Ivana Skvarče, 16 z OŠ Toneta Okrogarja in 13 z OŠ Ivana Kavčiča.

Zlatim učencem je zapela Nina Pušlar. Pa ne le zapela, z njimi je posnela tudi nekaj »selfijev« in se jim pridružila na skupinski fotografiji.

Zlati učenke in učenci

OŠ Ivana Skvarče Zagorje

Filip Deželak, Blaž Grčar, Tanaja Grobin, Lara Hribar, Luka Jurečič, Patricija Kolander, Lovro Novak, Eva Podlogar, Lara Strgaršek, Pika Zakonšek, Jaka Baš, Špela Brinovec, Tinkara Butara, Zala Kovač, Petra Kuder, Jošt Martinčič, Nina Naprudnik, Klara Razboršek, Kaja Tori, Anja Drnovšek, Jakob Kalpič, Miha Konrad in Alma Tursunović.

OŠ Toneta Okrogarja Zagorje

Nika Cirar, Zala Dolar, Maša Horvat, Tajda Klemen, Jasna Kramar, Gal Kurež, Saša Sajovic, Maša Sedej,  Veronika Sikošek Brvar, Kim Tot, Karin Žibert, Karin Cirar, Dijana Rebolj, Klara Lebeničnik, Tomaž Omahne in Nina Žekar.

OŠ Ivana Kavčiča Izlake

Alja Kos, Tilen Kralj, Vid Lipovšek, Luka Polc, Urška Urankar, Julija Ferjančič, Gašper Juvan, Klara Košir, Katja Sirk, Matic Smrkolj, Tana Trampuž, Teja Zidar in Blaž Zupančič.

TPK