Poleg učencev Glasbene šole Zagorje, ki so s tekmovanja vsi prinesli zlata priznanja, so se odlično odrezali tudi ostali zasavski mladi glasbeniki. V disciplini klavirja sta zlato priznanje prejeli Neža Kranjec z GŠ Litija Šmartno, iz razreda Veronike Hauptman, in Bor Ladika z GŠ Hrastnik, iz razreda Tjaše Šketako. Učenka klavirja GŠ Trbovlje iz razreda Sanje Šehić, Nastja Vidrih, pa je prejela zlato priznanje in prvo nagrado v svoji kategoriji.
Zlato priznanje sta osvojila tudi Matija Omahen in David Kuharič z GŠ trbovlje iz razreda Alojza Stradarja, ki sta tekmovala z diatonično harmoniko. Matija Omahen je v svoji kategoriji osvojil tudi prvo nagrado. Eva Amon z GŠ Trbovlje, iz razreda Barbare Sorč, pa si je zlato priznanje in prvo nagrado priborila s petjem.

Prvonagrajenci so priznanja prejeli 4. februarja v Glasbeni šoli Litija Šmartno, kjer so nastopili na skupnem koncertu.

»Zlato priznanje vodi tekmovalce na zahtevno 45. TEMSIG – državno tekmovanje mladih glasbenikov Slovenije, ki ga letos gostijo Primorske glasbene šole,« je povedala ravnateljica GŠ Trbovlje Katja Mikula, ki je vodila tekmovanje v disciplini flavt, katero je potekalo v Trbovljah.

ZT