Zaključni koncert Glasbene šole Hrastnik s podelitvijo priznanj Zlati ključ je suvereno vodila nekdanja učenka te šole Nina Maurovič.
Nastop nadobudnežev in že pravih glasbenih mojstrov, ki izhajajo iz GŠ Hrastnik na tako pomembni prireditvi predstavlja mali družinski praznik, zato se ni  bilo bati, da obiskovalcev ne bi bilo. Le tu in tam je sameval kak prazen stol. In  imeli so kaj videti, pravzaprav slišati.

Na odru se je zvrstilo 19 glasbenih točk. V solističnih točkah so se predstavili mladi izvajalci: Tjaša Bezgovšek (flavta, 2. razred), Bor Ladika (klavir, 2. razred), Nika Majes (violina, 3. razred), Žan Ramšak (harmonika, 4. razred), Hana Saraljič (klavir, 5. razred), Dominika Zupan (klavir, 5. razred), Klara Sapor (kitara, 6. razred), Kristjan Mrak (trobenta, 6. razred), Žan Gričar (klarinet, 5. razred), Hana Blagotinšek (klavir, 6. razred), Anja Brečko (flavta, 6. razred).

Bolj vesele ritme smo slišali v skupinskih zasedbah. Tako sta Urška Šmid in Anteja Bokal (citre, 6. razred) nastopili skupaj z majhnim pevskim zborom, sledil je  Kitarski ansambel, Komorna skupina saksofonov, končal pa je Godalni orkester, okrepljen z dvema plesalkama, Špelo Plevnik in Rino Zalo Planinc. Na tolkalih sta jih spremljala Jan Gorjup in Jaka Koritnik. Vse  izvajalce je družila iskrenost in velika profesionalnost.

Pika na i  večera pa je pa je bila podelitev dveh priznanj Zlati ključ, ki ju šola podeljuje za vrhunske dosežke najboljšim učencem. Tokratna dobitnika sta bila Sara Šopar iz oddelka Balet in sodobni ples in Miha Krajnc iz oddelka harmonike. Priznanja je podelila ravnateljica šole Polona Kovač.

Milko Plahuta

Prejšnji članekSolata, polži, jagode
Naslednji članekPridite na Jamatlon