Na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje so v sredo, 7. julija, dijakom, ki so v spomladanskem izpitnem roku opravljali poklicno maturo, podelili maturitetna spričevala. Med dijaki je šest zlatih maturantov, med njimi tudi trije diamantni, kar pomeni, da so dosegli vse možne točke.

Letošnji diamantni maturanti so: Žiga Košir, Anja Laharnar in Matic Zadobovšek, zlati pa: Timotej Božič, Nik Jukič in Nejc Vene.

Šest dijakov je na maturi doseglo 20 ali 21 točk, in sicer Marko Peterlin, Anže Judež, Gašper Podbregar, Žiga Žgalin, Nejc Sardinšek in Klara Fajdiga.

Pri dijakih, ki so dosegli visok uspeh, je število bonusnih točk, ki so jih prejeli zaradi letošnje epidemije, skoraj zanemarljivo.

Vseh 20 dijakov, ki so opravljali maturo iz angleščine, je prejelo tudi Certifikat o znanju tujega jezika. Že nekaj let je za tehnike računalništva in elektrotehnike eksteren tudi strokovni del, ne samo slovenščina, angleščina in matematika, letos pa je bil prvič tudi za strojne tehnike. Uspeh dijakov je torej v celoti primerljiv na državni ravni.

Na slavnostni podelitvi spričeval poklicne mature so podelili tudi priznanja šole za leto 2021. Poleg vseh zlatih in diamantnih maturantov sta priznanje šole prejela tudi Nejc Sardinšek in Matic Bernot. Dobili pa sta jih tudi učiteljici Marija Sakelšek in Katja Podbregar, ki pa jih bosta prejeli na prireditvi ob 60-letnici šole, konec novembra.

Savus


 

Prejšnji članekHranjenje golobov
Naslednji članekPoletje pod zvezdami na Kumu