Število klubov, ki so nastopili na tekmovanju v Ljubljani, se je letos povzpelo na 101., od tega je 76 klubov osvojilo medalje, med njimi tudi Karate klub Hrastnik.

V popoldanskem delu je v športnih borbah do 67 kilogramov nastopil tudi Denis Gorenc. Od zadnjega tekmovanja, na katerem je nastopil, je minilo že več kot mesec dni. Tako dolg premor ni najboljši za športnikovo pripravljenost. Izkazalo se je, da njemu premor ni povzročil nikakršnih težav, sajje bilo jasno že po prvi borbi, da je odlično formo ohranil in suvereno zmagal. Tudi v finalu, zadnji borbi sobotnega tekmovanja, kjer se je srečal z reprezentančnim kolegom, prijateljem in večnim tekmecem iz karate kluba Piran, je prikazal odlično borbo in zlata medalja je bila njegova. Trener Bojan Viktor Pižmoht je bil zadovoljen z njegovim nastopom, pričakovanja pa so po letošnjih odličnih predstavah vse večja.

V dopoldanskem delu so se prvič v mednarodni konkurenci pomerili tudi mlajši tekmovalci hrastniškega karate kluba v katah. Nastopili so: Vita Audič, Ela Jasiković, Lea Jasiković, Lea Šehić Kumlanc, Ažbe Gorjup, Arijan Pižmoht, Dominik Pižmoht in Luka Zimšek. Vsak v svoji starostni kategoriji. Po enkrat sta zmagala Audičeva in Gorjup, ostali pa se niso uspeli uvrstiti v drugi krog. Audičeva je imela repasaž, saj je njena nasprotnica nastopila v finalu. Čeprav je izgubila, so zanjo in vse ostale tekmovalce to dragocene izkušnje in te največkrat odločijo rezultat.

ZT

Prejšnji članekIzlačani v Zagorju
Naslednji članekNajuspešnejše prvenstvo