Zlato vrtnico, ki jo podeljuje Turistično društvo Trbovlje, je letos prejel dr. Boris Kalin. Prejemniki priznanj za promocijo Trbovelj so na sinočnji prireditvi postali Roman Ledinek, osnovna šola Ivana Cankarja, Združenje za vrednote NOB, Milica Burger in Petra Gačnik.
Iz obrazložitev priznanj: dr. Boris Kalin je prejel zlato vrtnico za izjemen fotografski opus motivov iz trboveljskega okolja, promocijo Trbovelj in življenja v njih. Roman Ledinek je odličen upravnik naj planinske koče v Sloveniji – na Kumu. OŠ Ivana Cankarja je šola odgovornih, strpnih in solidarnih ljudi. Združenje za vrednote NOB skrbi za svoje članstvo, ohranja zgodovinsko izročilo in vojna grobišča. Milica Burger je kot oskrbnica najbolj obiskane planinske postojanke v sredogorju – planinskega doma na Mrzlici. Petra Gačnik pa je prizadevna prostovoljka lokalnih društev in soorganizatorka različnih prireditev.

Letošnja, štiriindvajseta, tradicionalna podelitev priznanj in zlate vrtnice, ki jo podeljuje Turistično društvo Trbovlje, je bila zelo obiskana in prežeta s čustvi. Posebno mesto je zasedlo tudi poročanje o trenutnem trboveljskem junaku Franciju Vozlu – Tockitu, ki se je sinoči boril v finalu resničnostnega šova.

Predsednica Turističnega društva Marija Juraja je ob podelitvi opozorila na finančne težave društva, saj so izgubili možne podpornike (Lafarge cement, Termoelektrarna Trbovlje in Rudnika Trbovlje – Hrastnik). Kljub nižjim razpoložljivim sredstvom jim je uspelo realizirati vse, razen enega načrtovanega projekta. Zbrane je pozdravila tudi županja Jasna Gabrič.

Prireditev so spremljali video posnetki in diaprojekcije, ki jih je pripravil Peter Jamnik, zapeli so Otroški pevski zbor OŠ Tončke Čeč, pevke skupine EHO, slepa pevka  Anja Pustak Lajovic, Mladinsko gledališče Svoboda je pripravilo skeč z naslovom Ledinek gre za oskrbnika na Kum, prireditev pa je vodila Menči Klančar.

Irena Vozelj