V petek, 2. decembra, so v Delavskem domu Trbovlje podelili letošnja priznanja za najbolj zaslužne promotorje Trbovelj v letošnjem letu. Zlato vrtnico 2022 je dobilo društvo Calvodas, sončna posest iz Gabrskega. Priznanja pa sta dobila Strelsko društvo 1956 Trbovlje in Osnovna šola Ivan Cankar Trbovlje.

Prireditev

Podelitev so popestrili učenci in učenke Osnovne šole Ivana Cankarja s pevskimi nastopi, recitali in plesnimi točkami. Skozi prireditev so se obiskovalci sprehodili po Poti srečno, v delu, ki vodi skozi Trbovlje. Prireditev je povezoval voditelj Mirza Ribič.

Predsednica TDT Joži Kukovič je v svojem nagovoru predstavila delovanje društva in aktivnosti, ki so jih organizirali v letošnjem letu. Poudarila je sodelovanje pri kampanji na spletu #VisitZasavje in povedala: »Še naprej bomo delali na področju promocije, ki je naše poslanstvo, sodelovali z drugimi deležniki turizma v občini, aktivno sodelovali v novoustanovljeni Turistični zvezi Kum ter s Turistično zvezo Slovenije in tako Trbovlje in Zasavje ponesli na višjo raven turizma.«

Dubravka Kalin

Prireditve se je udeležila tudi generalna direktorica direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarstvo Dubravka Kalin, ki je v svojem govoru poudarila, da v duhu digitalizacije in v težnji po tehnološkem napredku ne smemo pozabiti na ljudi, ki so ključni v turizmu.

Strelsko društvo 1956 Trbovlje

Nagrade sta podelili Joži Kukovič in predsednica Turistične zveze Kum Vesna Jesih. Za Strelsko društvo 1956 Trbovlje je priznanje sprejel Martin Strakušek. Strelsko društvo 1956 Trbovlje je nastalo leta 2008 z združitvijo Strelskega društva Trbovlje in Strelskega društva Alojz Hohkraut. Slednje je zaradi porušenja njihovega strelišča pričelo za potrebe treningov uporabljati strelišče Strelskega društva Trbovlje. In kmalu so ugotovili, da so skupaj močnejši. Uspehe nizajo tako na državnih kot tudi na mednarodnih tekmah in tako ime mesta Trbovlje ponesejo preko slovenskih meja.

OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

Drugo priznane je prejela Osnovna šola Ivana Cankarja Trbovlje, ki se vseskozi trudi vključevati in izvajati aktivnosti na lokalnem in nacionalnem ter evropskem nivoju. Tako sodelujejo pri izvajanju različnih lokalnih dogodkov in prireditev z različnimi društvi, posamezniki ali občino, aktivno sodelujejo in se vključuje v projekte in dejavnosti Zasavskega muzeja Trbovlje. Odlikuje jih izredna zavzetost za kulturno ustvarjanje, zato je od Javnega Sklada za kulturne dejavnosti leta 2021 prejela laskavi naziv najbolj kulturna šola med manjšimi šolami, sodelujejo pri nacionalnem projektu Turizmu pomaga lastna glava, organizirajo poučne ekskurzije po Sloveniji in v tujino. Osnovna šola Ivana Cankarja Trbovlje sledi idejam trajnostnega razvoja sodobne družbe in se zaveda pomembne vloge šole za celovito vzgajanje mladega človeka – človeka prihodnosti. Priznanje je sprejela ravnateljica Maja Volk, ki je povedala, da so priznanja zelo veseli in se zahvalila vsem deležnikom, ki so zanj zaslužni.

Društvo Calvodas – Sončna posest Trbovlje

Častno nagrado Zlata vrtnica 2022 pa je prejelo društvo Calvodas – Sončna posest Trbovlje. To je društvo, kjer se povezujejo, sodelujejo in izobražujejo z namenom, da bi čim več ljudi zaživelo zdravo, neobremenjeno in svobodno. Delujejo v prav »posebni hiši« v Mlinšah pri Izlakah, kjer imajo diagnostični terapevtski center ter v Trbovljah na Sončni posesti z energijskim nasadom jagodičevja. Oba kraja povezuje velik pozitiven energijski vpliv na človekovo počutje ter živa izvirska voda. Sončna posest je bila nominirana za Naj izletniško točko v projektu Turistične zveze Slovenije – Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022, obiskala jih je tudi ocenjevalna komisija Turistične zveze Slovenije. Vzporedno ocenjevanju je potekalo še spletno glasovanje, kjer so prejeli največ glasov – za to so dobili nagrado za naj izletniško točko in tako osvojili še naziv po izboru spletnega glasovanja »Ljubljenci ljudskih src«. Že drugo leto zapored pa so na mednarodnem kmetijsko – živilskem sejmu Agra osvojili zlato medaljo za matični sok aronije, ki je tudi njihov produkt. Priznanje za društvo Calvodas je sprejela njihova predstavnica Katarina Omahen.

BS

Foto: Turistično društvo Trbovlje


 

Prejšnji članekMiklavž v Zagorju
Naslednji članekPredsednica v VDC Zasavje