Pretekli vikend je v Veliki Britaniji potekal mednarodni kickboxing turnir Bristol Open 2022. Ekskluzivni dogodek je postregel s prvič videnimi atraktivnimi borbami, na njem pa sta nastopila tudi dva Slovenca, Izlačan Tilen Zajc in Zagorjanka Tina Baloh. Zajc se iz tega tekmovanja vrača kar s štirimi odličji, dve sta najžlahtnejši – zlati (in dve bronasti), rezultat pa ga uvršča med najboljše udeležence tega mednarodnega turnirja.

Član Karate kluba Pon Do Kwan Izlake Tilen Zajc je bil kot edini Slovenec povabljen s strani organizatorja v izbrano ekipo najboljših desetih Evropejcev. Na turnirju je pokazal vse svoje mojstrstvo in dosegel neverjetne uspehe na celotnem tekmovanju. Tudi ženska izbrana vrsta Evrope, v kateri je sodelovala edina ženska predstavnica Slovenije, članica zagorskega kluba Pon Do Kwan Tina Baloh, je ravno tako slavila zmago proti izbrani vrsti Amerike. V svoji kategoriji do 70 kg je z odličnimi borbami osvojila zlato medaljo.

V soboto se je izbrana deseterica moške ekipe Evropa borila proti najboljši izbrani selekciji Amerike. To je bil spektakel, ki se je prvič odvijal na evropskih tleh. Zmagala je ekipa Evrope, v kateri je sodeloval tudi Zajc. Še isti dan so se odvijale borbe med Tag team-si. To so dvojice, kjer je Tilen v paru z Italijanom Enniotom (Bestfighter Italija) osvojil tretje mesto. Nedelja je bila rezervirana za dvoboje v posamičnih kategorijah. Zajc je tekmoval v dveh kategorijah, ki so po udeležbi med najštevilčnejšimi in sicer, do 79 in do 84 kg. Po napornem sobotnem urniku je imel skupaj kar osem zelo zahtevnih in izenačenih dvobojev.

V tesnih bojih vse do finala kategorije do 84 kg ga je v finalu pod ameriško zastavo pričakal odličen Irec McGlinchey Conor, ki je vse borbe v tistem dnevu zmagal predčasno s prednostjo desetih točk. Zajc pa je velikemu ameriškemu združenju znova pokazal, kako so majhne Izlake mogočne in suvereno zmagal ter osvojil kategorijo. Po mnenju udeležencev in opazovalcev je bilo v tej kategoriji videnih nekaj najlepših dvobojev celotnega tekmovanja, tudi v režiji Izlačana. V kategoriji do 79 kg pa mu je nekoliko zmanjkalo moči in koncentracije, tako da se je s tesnim porazom v polfinalu ustavil in s tem osvojil tretje mesto.

Naporen in uspešen vikend za Tilna in Tino. V manj kot štirih dneh sta morala opraviti potovanje, ki je bilo sestavljeno iz avtomobilskih nočnih prevozov in letalskega, dva zelo močna tekmovalna dneva in nato uskladitev vsak svojih obveznosti prihajajočega dne, zaposlitev in študij …. in jutri je nov trening ter priprave na prihajajoče Evropsko prvenstvo v Turčiji. To so napori, ki jih zmorejo res samo najboljši!

MZ

Foto: Pon Do Kwan Izlake