Letošnja raziskovalna odprava MEPI (Mednarodno priznanje za mlade) je potekala od 28. junija do 1. julija 2021 na Goričkem. Udeležile so se je tudi štiri dijakinje Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje – Alja, Blažka, Tiatara in Žana Larisa, ki so dosegle zlato priznanje.

GESŠ Trbovlje se udeležuje projekta MEPI že od šolskega leta 2017/2018. Del tega projekta so tudi odprave (poleg veščin, prostovoljstva, športa in neznanega prijatelja). Praviloma sta odpravi dve, vendar so se na Nacionalnem uradu MEPI tudi letos odločili, da se zaradi koronavirusa izpelje samo ena.

Dijakinje so se iz Gederovcev odpravile k Ledavskemu jezeru (kmetija Ferencovi), postavile tabor in tam preživele tri noči. Veliko časa so namenile raziskovanju krajine, zanimivostim, govoru, del odprave pa tudi hoji, saj so na dan prehodile okoli 15 kilometrov. Spoznale so Ropočo, Rogašovce, Sv. Jurija, Lemerje, tudi kakšno štorkljo, predvsem pa so se seznanile z lepotami in s posebnostmi tega konca Slovenije.

Vse odprave imajo na poti tudi kontrolne točke in ocenjevalce. Na tokratni odpravi so ocenjevale Katarina Bola Zupančič in Maruša Stoklasa Drečnik.

Savus

Foto: GESŠ Trbovlje


 

Prejšnji članekZasavska turneja Socialnih demokratov
Naslednji članekDanes dogaja