V sredo, 28. decembra, so pevci in glasbeniki Mladinski center Hrastnik napolnili z glasbo. Tam se je namreč odvijala Zimska pravljica: glasbeno v 2017.
Nastopajoči so zbranim pripravili pester program, ki je med drugim vključeval praznično obarvane pesmi, novejše ljubezenske balade in popevke devetdesetih let prejšnjega stoletja. Za mikrofone so poprijeli Agnes Kumlanc, Andrej Barachini, Gaja Kolenc, Rok Hvala, Suzana Kolšek, Iztok Orešnik, Maruša Zmrzlak ter Svetlana in Anica Garić. Slednji sta imeli tudi vlogo voditeljic, pri tem sta se jima pridružila še Nejc Ašič in Ines Podkoritnik. Barachini in Orešnik sta v roke vzela tudi kitari. Nina Baš je igrala klavir, Zala Vašl pa se je predstavila na violini.

Voditelji so na začetku odigrali kratek prizor, v katerem jih je obiskala ledena kraljica in jim za kazen, ker silvestrski večer vedno preživljajo na enak način, ukazala, naj pripravijo glasbeni »šov« – posledica neposlušnosti bi bil žled v letu 2017. Vlogo ledene kraljice je odigrala Patricija Lakner.

Ob zaključku programa so gostitelji zbrane povabili, da za mikrofon poprimejo še sami. Večer se je končal ob nežnem naletavanju snežink.

Martina Drobne

Prejšnji članekVojka Šergan za podeželje in program Leader
Naslednji članekPerpetuum Jazzile v Zagorju