Iztok Živko, direktor podjetja Tevel, meni, da so v letu 2016 uspešno poslovali. »Leto smo končali s skoraj 30% višjimi celotnimi prihodki kot v letu 2015,« razlaga. »V letu 2017 pa smo si zastavili kar visoke cilje glede poslovanja, saj se nam odpirajo novi trgi, na katerih do sedaj še nismo bili prisotni.«
V podjetju so si zadali, da v letu 2017 osvojijo tudi nekatera tuja tržišča, kjer trenutno še niso prisotni. »Zavedamo se, da je slovenski trg premajhen za naš dolgoročni obstoj,« pravi Živko. »Letos želimo osvojiti iranski in hrvaški trg ter trg Združenih arabskih emiratov. Še naprej želimo uspešno sodelovati s trgi, kot so Bosna, Turčija in Malezija.«

Tevel trenutno zaposluje 32 ljudi, v tekočem letu pa bodo morda kolektiv še malo razširili. “Razmišljamo o zaposlitvi dveh dodatnih serviserjev in o okrepitvi prodajnega in razvojnega oddelka,” pravi Živko.

Kisovško podjetje se v letu 2017 ne bo ukvarjalo zgolj z izvajanjem tehnične varnosti v industriji in rudarstvu, kar je sicer njihova glavna dejavnost. Podajajo se tudi v gradbeniške vode – na svojem zemljišču nameravajo tako postaviti 12 manjših stanovanjskih hiš.

Nadaljevali pa bodo tudi svoje prvo in najpomembnejše poslanstvo. Trenutno zaključujejo prenovo sistema za zaznavanje plinov v industriji, ki so ga poimenovali Galaxy.

Večjih investicij, pojasnjuje Živko, v letu 2016 niso izvajali, saj so del namenjenih sredstev za preteklo leto porabili že leta 2015, bodo pa letos v posodobitev proizvodne linije vložili okrog 100 tisočakov.

Martina Drobne

Prejšnji članekNa Dolu zmagali Ljubljančani
Naslednji članek13 tisočakov za aktivne mlade Hrastničane