Na Dolu pri Hrastniku je bil v soboto, 9. septembra, šesti Želodkov festival. Ta največji dogodek za otroke in družine v Zasavju vsako leto privabi tudi vse več obiskovalcev, pa tudi nastopajočih iz drugih slovenskih občin. Prizorišče prireditev, ki so bile vse brezplačne, je bilo nabito polno, čeprav je bila sobota tudi malček deževna.

Letos so organizatorji za želodke in njihove starše pripravili kar nekaj atrakcij. Na veliko veselje marsikatere goreče oboževalke je nastopil pop duo BQL, obiskovalce je razveseljeval čarovnik Grega, ogledali so si dramske, lutkovne in otroške predstave. Tudi letos je bilo poskrbljeno za adrenalinske navdušence, na prizorišču je bila Mini Planica ter gromozanska plezalna stena. Za popestritev pa so poskrbeli še konji iz Mišinega dola. Otroke so starši komaj spravili z njihovih hrbtov. Sicer pa so mlade obiskovalce zabavali še animatorji, športniki in glasbeniki. Učili so se, spoznavali različne ustvarjalne tehnike in se prelevili tudi v čisto prave novinarje.

"Ponosni smo, da se je glas o festivalu ponesel že daleč izven meja Zasavja in da se marsikateremu obiskovalcu ni problem pripeljati iz Ljubljane, Celja, Krškega, Štajerske, Savinjske doline …" je dejal predsednik društva Želodki Jani Medvešek. "Veseli smo tudi, da se na festivalu predstavijo številna domača društva in organizacije, ki dokazujejo, da imamo pri nas bogato kulturno, športno in ustvarjalno tradicijo. Vsi ti, seveda pa predvsem srčni prostovoljci društva Želodki, so dokaz, da solidarnost in prizadevnost ljudi v naših krajih še nista zamrli."

ZT

Prejšnji članekPrometne nesreče in tatvine
Naslednji članekOkrogla miza o drugem tiru