sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zelene stolpnice

Župan Občine Trbovlje Zoran Poznič je na občinski spletni strani komentiral barvo obnovljene fasade stolpnice na Trgu revolucije. Objavljamo njegov komentar.

»Trbovlje na začetku 21. stoletja stremijo k odličnosti, in to na vseh področjih. Ne sme nam biti vseeno, kakšna je podoba našega mesta. Stare rudarske in delavske kolonije, fasade, ki se sesuvajo, prazni prostori, degradirana območja. Vse to čaka na nas, da uredimo, popravimo, ozaljšamo in navsezadnje tudi vizualno osmislimo.

Fasade naših hiš so pri vsem tem še kako pomembne. Le te naj bi navzven govorile o razumevanju temeljnih estetskih meril in seveda tudi naša očesa nagovarjale z estetiko, smislom, umirjenostjo in eleganco. Sploh, če obnavljamo stare fasade, je smiselno biti na vse to zelo zelo pozoren.

To, kar se dogaja na Trgu revolucije, seveda ne spada v noben zgornji opis, ampak je eklatanten primer ne samo neizobraženosti ampak tudi pišmevuhovskega odnosa do urbanega okolja, v katerem vsi bivamo. Takšne fasade nagovarjajo gledalce z aroganco, samovšečnostjo in predvsem nevednostjo in neznanjem.

Občina Trbovlje, tudi na temelju tega, kar se dogaja, pripravlja spremembo pravil in odlokov, ki bodo takšne posege v prostor tudi kazensko sankcionirale! Vse, kar je prav!

Župan Občine Trbovlje mag. Zoran Poznič«

Foto: Občina Trbovlje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor