Na zasavskem sejmu športa, ki je letos potekal pod geslom »Veš, Zasavc, svoj šport?«, se je v soboto, 17. junija v mestnem parku Trbovlje predstavilo 23 društev in posameznikov iz Zasavja. Mladi in mladi po srcu so lahko tako preizkusili različne športe, pokramljali s trenerji in v družbi vrstnikov preživeli aktivno popoldne. Društva pa so občinstvu preko aktivnosti predstavila svoje delovanje. Zasavski sejem športa je del letos že šeste Mlade olimpijade, ki jo organizira Mladinski center Trbovlje.
Ob otvoritvi sejma je obiskovalce pozdravila in nagovorila trboveljska županja Jasna Gabrič, ki je med drugim poudarila, da imajo mladi v Zasavju zares pestro izbiro športov, saj je samo v Trbovljah registriranih 57 športnih društev. Miha Kovačič iz Karate kluba Trbovlje pa je dejal: »Dobro je, da se mladi začnejo s športom ukvarjati že kot otroci, saj je šport zelo pomemben za njihov motorični razvoj. Tudi mi v klubu največ pozornosti namenjamo prav mladim in poskušamo preko različnih tehnik skrbeti za njihov razvoj.«

V mestnem parku so se obiskovalci tako lahko preizkusili v namiznem tenisu, nogometu, košarki, badmintonu, vožnji z drift bikom, tenisu, street workoutu, rokometu in floorballu. Svoje ravnotežje so preizkušali s hojo po slackline vrvi, si ogledali, kako je videti jadralno padalo, se v družbi karateistov naučili nekaj udarcev, odigrali partijo šaha na veliki šahovnici amfiteatra, spoznali, kaj vse mora imeti dober cestni in gorski kolesar, izvedeli vse o hitrostnem rolanju, se preizkusili v smučarskem treningu in se seznanili z opremo potapljača. Tisti z največ energije pa so na parkour delavnici preizkusili svojo fizično pripravljenost za skoke ali pa se plesalkam pridružili pri skupinskih družabnih plesih.

Na sejmu so sodelovali Namiznoteniški klub Trbovlje, Badminton klub Zagorska dolina, Rokometno društvo Rudar Trbovlje, Plesni klub Samba-pa-ti, Košarkarski klub Rudar Trbovlje, MTB Trbovlje, Hillstrike, Iztok Deželak, Denis Šketako, Šahovsko društvo Trbovlje, Slovenian Parkour Family, Ženski nogometni klub Trbovlje, Športno društvo Felix Zasavje, Karate klub Trbovlje, Teniški klub Trbovlje, Kolesarski klub Zagorje, Smučarski klub Trbovlje, Društvo za podvodne dejavnosti Trbovlje, Padalsko društvo Kisovec, Kolesarsko društvo Partizan Trbovlje, Floorball klub Zagorje, Športno društvo Beast Bars in Rolarski klub Ljubljana.

Pestro sejemsko dogajanje tako kaže, da se kljub zaskrbljujoči statistiki o zmanjšani športni aktivnosti med mladimi športnim društvom v Zasavju ni potrebno bati za obstoj, med njimi pa vse prej kot tekmovalnost prevladuje zdrav kolegialni duh. To je poudaril tudi Robi Potrpin iz Badminton kluba Zagorska dolina, ki verjame, da naj mlade v športu povezuje predvsem »pošten odnos v dobri družbi, želja po rekreaciji in zdrava tekmovalnost.«

Mlada olimpijada 2017 se nadaljuje z nogometnim turnirjem, rolanjem in skate tekmovanjem v torek in sredo, 20. in 21. junija,  sledi turnir v košarki in odbojki, športno dogajanje pa se bo zaključilo v soboto, 24. junija, s koncertom glasbenih skupin Kbo, Gužva u 16-ercu, Odprava zelenega zmaja in Kvazi cirkus v Domu svobode.

ZT

Prejšnji članekUkradli gorsko kolo
Naslednji članekTerez’nčana poleti ne bo, motokros proga pa še