Do sedaj zbrana sredstva so v večini tista, ki so jih obiskovalci pokopališč osebno darovali na stojnicah, pravijo organizatorji, znesek pa še raste, saj na račun Fundacije Svečka še vedno prihajajo donacije posameznikov in organizacij.
V akciji, ki se zaključi prihodnji teden, je sodelovalo 14 lokalnih koordinatorjev, 99 organizacij in več kot 400 prostovoljcev ter seveda vsi, ki so osebno ali preko SMS sporočila prispevali sredstva. Ob tej priložnosti je Primož Jelševar, vodja akcije, povzel nekaj besed J. K. Rowling, avtorice knjig o Harryju Potterju: »Čudovito je videti, kako lahko človeška empatija pripelje do skupnih projektov, ki rešujejo življenja. Združujejo se množice ljudi, ki so preskrbljeni in varni, da bi rešili tiste, ki jih ne poznajo in jih ne bodo nikoli srečali.«

Sredstva bodo namenjena pokritju stroškov zdravljenja težkih bolezni, nakupu posteljice za transport dojenčkov, vozila za bolnike z epilepsijo in počivalnikov za upokojence, nevrofizioterapevtskim obravnavam otrok, pripomočkom za senzorično integracijo otrok in defibrilatorjem z opremo.

ZT