Čez vikend so se zasavski policisti ukvarjali z različnimi zadevami. Nesreč ni bilo veliko. Med Zagorjem in Litijo je letelo na cesto kamenje, policisti so zasegli tovorno vozilo v Hrastniku in vozilo vozniku začetniku zaradi prehitre vožnje. Policisti so se ukvarjali še z medvstniškim nasiljem, krajo v trgovini, vlomom v brunarico, kršenjem javnega reda in miru. V Litiji je z lestve padel moški, ki je čistil žleb. Hudo poškodovanega so ga s helikopterjem odpeljali v UBKC Ljubljana.

PP Hrastnik

V petek okoli 12. ure so vozniku tovornega vozila zasegli tovorno vozilo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznika čaka obdolžilni predlog.

PP Trbovlje

V petek so obravnavali primer medvrstniškega nasilja med dvema mladoletnikoma. Izvedli bodo ustrezne ukrepe.

V soboto  so med kontrolo prometa in meritvami hitrosti v naselju zaradi prevelike hitrosti (izmerjena hitrost v naselju 89km/h) ustavili  voznika začetnika z območja Hrastnika. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, voznika čaka obdolžilni predlog

PP Zagorje ob Savi

Ponoči na ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo na cesti med Litijo in Zagorjem ob Savi. Na cesto je padlo kamenje in poškodovalo vozilo, ki je peljalo mimo. Policisti so dogodek zaznamovali.

PP Litija

V petek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine v eni izmed trgovin na območju Litije. Varnostnik je prijel osumljenko in jo zadržal do prihoda policije. Osumljenko čaka kazenska ovadba.

V petek nekaj pred 19. uro so policiste obvestili, da je na območju Litije z višine okoli 5 metrov v globino padel moški in se huje telesno poškodoval. S helikopterskim prevozom so ga odpeljali v UBKC Ljubljana, njegovo življenje je ogroženo. Policisti so opravili ogled in zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka. Po prvih podatkih je prišlo do padca iz lestve pri čiščenju žleba strehe. O vseh ugotovitvah bodo obvestli pristojno državno tožilstvo.

V soboto so obravnavali vlom v brunarico športnega društva, od koder neznani storilec ni ničesar odnesel.

V nedeljo so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju. Kršitelja čaka prekrškovni postopek. Obravnavali so tudi kršitev v zvezi z izobešanjem zastave, tudi v tem primeru vodijo postopek o prekršku.

Savus

Fotografija je simbolična