torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zasavski verzi za kulturni praznik

Na naši spletni strani tudi letos obeležujemo praznik z objavo 50 pesmi zasavskih pesnic in pesnikov. Na naš poziv se je v kratkem času odzvalo kar 28 avtoric in avtorjev, ki so nam poslali v glavnem pesmi, ki doslej še nikjer niso bile objavljene. Verzi za prste polizat. Letos v pesniškem maratonu sodelujejo v glavnem sodobniki.

Nočne ptice

Točno minuto čez polnoči smo objavili prvo pesem v rubriki Zasavski verzi. Tudi tokrat je maraton pesniških stihov odprla pesem Eve Pelemiš. Tokrat se je predstavila s pesmijo Klic k naravi. V pesniškem maratonu za kulturni praznik vsake pol ure objavimo novo pesem pesnic in pesnikov iz Zasavja. Ponoči so si sledili na pol ure do jutra naslednje avtorice in avtorji: Eva Pelemiš, Stanislava Vidmar, Darko Kunič, Maks Marinčič, Andrej Režun, Marija Uranič, Vida Sladič, Desanka Kreča, Viktor Kotar, Edvard Franc Gabrič, Anica Klančnik, Nevenka Jeras, Bojan Rozina, Mira Marinko, Metka Logar in Vid Šteh.

Dopoldansko prebujanje

Dopoldanske objave bodo zazmanovali: Vladimir Garantini, Maša Rome, Blaž Vozelj, Sofia Abramova, Blanka Drnovšek, Jerca Vučetič Nagode, Luka Višnikar, Jelka Jantol in Božidar Marot

Popoldansko uživanje

Popoldan so nam lepšali: Boštjan Grošelj, Franci Lakovič, Simona Sanaren, Tadej Čebin, Marinka Benetek, Lea Hlebec, Joža Ocepek, Špela Munda, Damir Beganovič, Sebastjan Knez, Francka Šmid, Simona Solina,  in Berta Juvan.

Večerna zabava

Ob sedmih zvečer pa se bo začel veliki finale današnjega pesniškega dne v Zasavju, ki ga bodo obeležili: Slavko Stošicki, Igor Gošte, Luka Ivezič, Vida Bošnjak Logar, Franc Princ, Vinko Hrovatič, Nuša Kukman, Sandi Ritter, Vlado Poredoš, Nande Razboršek, Rado Mokotar in Nina Novak Oiseau s pesmijo Osameli pričevalec izgubljenega, ki jo je za premierno objavo v našem pesniškem maratonu poslala včeraj.

Umetniška spremljava

Verzi bodo torej lepšali praznik v Zasavju. Poleg njih bomo objavo vsake pesmi oplemenitili še z umetniško fotografijo.

Uživajte v verzih in fotografijah.

Savus

Foto: MP


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor