Na naši spletni strani smo tudi letos obeležili kulturni praznik z objavo 50 pesmi zasavskih pesnic in pesnikov. Na naš poziv se je v kratkem času odzvalo kar 28 avtoric in avtorjev, ki so nam poslali v glavnem pesmi, ki doslej še nikjer niso bile objavljene. Pesmi lahko preberete v rubriki Zasavski verzi na tej povezavi.

Letos so v pesniškem maratonu sodelovali v glavnem sodobniki. Kar 28 avtoric in avtorjev nam je poslalo svoje novejše pesmi, večina je bila objavljena prvič. Tudi letos smo pričeli maraton z objavo pesmi Eve Pelemiš, končali pa z novo pesmijo Nine Novak Oiseau Osameli pričevalec izgubljenega. Vmes pa verzi ostalih 48 pesnic in pesnikov. Ponosni smo, da nam je tudi tokrat uspelo.

Nočne ptice

Točno minuto čez polnoči smo objavili prvo pesem v rubriki Zasavski verzi. Tokrat nam je Eva Pelemiš poslala pesem Klic k naravi. V pesniškem maratonu za kulturni praznik smo potem vsake pol ure objavili novo pesem. Naše nočne ptice so tokrat bili: Eva Pelemiš, Stanislava Vidmar, Darko Kunič, Maks Marinčič, Andrej Režun, Marija Uranič, Vida Sladič, Desanka Kreča, Viktor Kotar, Edvard Franc Gabrič, Anica Klančnik, Nevenka Jeras, Bojan Rozina, Mira Marinko, Metka Logar in Vid Šteh.

Dopoldansko prebujanje

Dopoldanske objave so zazmanovali: Vladimir Garantini, Maša Rome, Blaž Vozelj, Sofia Abramova, Blanka Drnovšek, Jerca Vučetič Nagode, Luka Višnikar, Jelka Jantol in Božidar Marot

Popoldansko uživanje

Popoldan so nam dan lepšali: Boštjan Grošelj, Franci Lakovič, Simona Sanaren, Tadej Čebin, Marinka Benetek, Lea Hlebec, Joža Ocepek, Špela Munda, Damir Beganovič, Sebastjan Knez, Francka Šmid, Simona Solina,  in Berta Juvan.

Večerna zabava

Ob sedmih zvečer pa se je začel veliki finale pesniškega dne v Zasavju, ki so ga obeležili: Slavko Stošicki, Igor Gošte, Luka Ivezič, Vida Bošnjak Logar, Franc Princ, Vinko Hrovatič, Nuša Kukman, Sandi Ritter in Vlado Poredoš, Nande Razboršek, Rado Mokotar in Nina Novak Oiseau. Z njeno pesmijo smo zaključili letošnji pesniški poklon zasavskih avtoric in avtorjev slovenskemu kulturnemu prazniku.

Umetniška spremljava

Verzi so torej lepšali praznik v Zasavju. Poleg njih smo objavo vsake pesmi oplemenitili še z umetniško fotografijo.

Upamo, da ste, spoštovane bralke in bralci, uživali v verzih in fotografijah.

Savus

Foto: MP