ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Zasavski turizem na MOSu

Zasavske občine, društva in zavodi se te dni pod okriljem Regijske turistične zveze Kum predstavljajo na 55. mednarodnem obrtnem sejmu v Celju. V petih sejemskih dneh se bo na stojnicah predstavila vrsta zasavskih turističnih ponudnikov in destinacij.

Na treh stojnicah so se že ali se še bodo predstavili Marionetno gledališče Jurček iz Hrastnika, Društvo Calvodas iz Gabrskega, Delavski dom Trbovlje, Zavod za mladino in šport Trbovlje, Turistično društvo Trbovlje, Turistično društvo Ruardi iz Zagorja, litijski Rudnik Sitarjevec in drugi.

Predstavniki društev in zavodov so poleg splošnih predstavitev mest v ospredje postavili prihajajoče dogodke v Zasavju, to je festival Speculum Artium in tematsko Pot Srečno. Predsednica Turističnega društva Trbovlje Joži Kukovič predstavlja trboveljske turistične točke, predstavnik TD Ruardi Janez Lipec pa zagorske. Članica društva Marionetno gledališče Jurček in animatorka lutk Špela Ulaga obiskovalcem predstavlja znamenite hrastniške marionete. Predstavnika ZMŠT Tilen Zupanc in Mirza Ribič zastopata Mladinski hostel Trbovlje. S pomočjo VR očal si obiskovalci lahko ogledajo razgled iz trboveljskega dimnika (DDT), poskusijo črne piškote iz dobovške Kmetije Krokarca ter aronijin sok iz Sončne posesti v Trbovljah.

Savus

Foto: TDT


 

Previous article
Next article

Isti avtor