Danes, 27. julija, je izšel julijski Zasavski tednik, ki prinaša obilico zanimivega branja, popisuje vse, kar se je julija pomembnega zgodilo v Zasavju, vam predstavlja ponudbo zasavskih podjetnikov in ponuja v reševanje nagradno križanko. Poleg tega pa v njem pišemo še o proslavi in prejemnikih priznanj ob hrastniškem občinskem prazniku, predstavljamo krajevno skupnost Podkum, na dveh straneh najdete prav vse prireditve ob zagorskem občinskem prazniku, preberete lahko, kdo so bili v preteklem šolskem letu najbolj uspešni zasavski srednješolci, nekaj zanimivih pa je natrosil v pogovoru meseca tudi direktor RTH dr. Janez Žlak.
Za tiste najbolj neučakane, ki časopisa še niste prejeli v poštni nabiralnik, objavljamo uvodnik.

Pet dvajsetic za telemark

Primož je doskočil v popoln telemark. Ne v Planici, ampak na odru največje kolesarske dirke na svetu Tour de France. S telemarkom je proslavil svojo prvo zmago na Touru. Smučarski sodniki bi mu prav gotovo prisodili pet dvajsetic, najvišjih ocen za slog. Tako kot so s presežki ocenili njegovo vožnjo na najbolj zahteven vzpon tritedenske Dirke po Franciji in potem vratolomen spust v dolino ter zmago v 17. etapi Toura kolesarski strokovnjaki. Mi, ki sedemo na kolo bolj poredko, smo si zatiskali oči, ko je drvel skozi ovinke, ležal na balanci, sedel na štangi in zraven poganjal pedala kot v transu. Ne vem, če je videl domače, punco, slovenske navijače ob progi. Prav gotovo pa je dobival energijo tudi od njih, pa vseh Slovencev, ki so ta dan stiskali pesti zanj.

Meni je bilo pa najbolj toplo pri srcu, ko sem slišal, kako lepo je izgovoril č na koncu Rogličevega priimka Britanec Chris Froome. S spoštovanjem ga je napovedal kot enega treh največjih favoritov za kronometrsko preizkušnjo predzadnji dan dirke. Očitno Chris zelo dobro pozna Roglo, celo bolj kot večina Slovencev. In ga ceni. Kot veliki Contador, ki se mu je spoštljivo poklonil po zmagi v etapi, ko mu ni mogel slediti.

Prepričan sem, da bo prihodnje leto julija naš kolesar prikoval pred TV sprejemnike ogromno Slovencev, ki bodo stiskali pesti zanj. In kako sladek bo telemark na Elizejskih poljanah, če se bo enkrat Rogla tja pripeljal v rumenem. Verjamemo, da se bo. Pokal za zmago na Touru bo zanj verjetno slajši, kot, če bi v Bischofshofnu dvignil zlatega orla za zmago na Novoletni turneji.

Marko Planinc

Prejšnji članekKljuč za zaposlovanje mladih
Naslednji članekKraje, mamila, nesreče, hrup in jajca na balkonu