sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Zasavski prestopi

Poletje je čas prestopov. V zadnjih dneh so tudi trije zasavski športniki objavili, kje bodo nadaljevali športno pot. Košarkar Nejc Barič se je odločil na igranje v novomeški Krki. Rokometni vratar Primož Prošt se vrača v bundesligo v dresu Stuttgarta. Še en rokometaš, Janez Guček, pa bo svojo kariero nadaljeval v Španiji.

Barič v Krki

Že precej časa se je vedelo, da bo Trboveljčan Nejc Barič po novem Novomeščan. Barič je podpisal za KK Krka. Organizator igre, ki je svojo košarkarsko pot pričel v Trbovljah, se je zadnjo sezono v KK Primorska iz Kopra, kjer je odigral nekaj odličnih partij. V Krki si je energičnega Bariča močno želel tudi trener Vladimir Anzulović.

Barič je aprila dopolnil 23 let, svojih pet minut je v zadnji sezoni pri državnem prvaku Primorski  dočakal šele po odhodu bivšega trenerja Jurice Golemca. Izjemno dobro je izkoristil svojo minutažo. Na koncu je v ligi ABA v povprečju zbral solidnih 21 minut igre, v katerih je dosegel po 7,5 točke, 3,9 podaje in 2,8 skoka.

»Izredno sem zadovoljen, ker sem si pridobil zaupanje vodstva kluba in trenerja Vladimirja Anzulovića, da bom lahko nosil igro novomeške Krke v novi sezoni. Krki želim dati svojo energijo, zbranost v obrambi in pametno igro v napadu,« je dejal Barič po podpisu pogodbe za slovenski športni časopis Ekipa SN. Z njegovim prestopom pa so zadovoljni tudi v Krki.

Prošt v Stuttgartu

Izkušeni rokometni vratar Primož Prošt nikakor ni za staro šaro. Trboveljčan je lani sicer igral v tretji nemški ligi, zdaj pa se vrača v najelitnejšo evropsko ligo – bundesligo. V naslednji sezoni bo v tandemu z legendarnim Nemcem Johannesom Bitterjem čuval mrežo Stuttgarta.

Slovenski reprezentant (83 nastopov za reprezentanco Slovenije) bo naslednji mesec dopolnil 37. let, rokomet pa še vedno igra na vrhunski ravni. Prošt je pričel svojo kariero v trboveljskem Rudarju, nadaljeval pa v Gorenju, Silkeborgu, Montpellieru, Göppingenu (tam si je ustvaril dom) in Wilhelmshavnu.  Stuttgart je samo 40 kilometrov oddaljen od njegove hiše, zato mu prestop še kako odgovarja. Kot je povedal za Ekipo SN se bo z novimi soigralci kmalu srečal: »Šestega julija se začnejo priprave, ampak bo prvi ciklus trajal le do 31. julija. Ta del bo posvečen predvsem fizični pripravi in da ujamemo ritem po tako dolgem premoru. Da se bodo kolena, ramena in drugo privadila na delo. Sledita dva tedna premora za dopust, od sredine avgusta in do oktobra pa bo šest tednov časa, da se uigramo in odigramo prijateljske tekme ter se normalno pripravimo na novo sezono.«

Guček v Huesci

Rokometni dvometraš iz Rimskih Toplic, ki se je rokometa naučil v RK Dol TKI Hrastnik, Janez Guček bo svojo rokometno pot nadaljeval v Španiji. Za dve sezoni je namreč podpisal pogodbo z ekipo Huesco iz prve španske rokometne lige. Zadnje tri sezone je Guček igral v slovenskem prvoligašu Kopru. Petindvajsetletni levi zunanji in odličen obrambni igralec, je morda s tem podpisom dobil priložnost, da pokaže vse svoje bogato rokometno znanje, ki je bilo doslej zaradi velike minutaže v obrambi celo zapostavljeno.

Savus

Foto: osebni arhiv

Previous article
Next article

Isti avtor