Društvo hrbteničarjev Zasavje že več kot četrt stoletja skrbi za boljše počutje in zdravljenje bolnikov, ki imajo težave s hrbtenico in s tem posledično hude bolečine. Vsak torek popoldne izvajajo v bazenu v Hrastniku vaje za lajšanje bolečin pod vodstvom fizioterapevtke in večina jih je za to nagrajenih z izboljšanjem stanja hrbtenice.
Ker so člani iz vseh treh zasavskih občin in iz Radeč, se na tak način tudi družijo. Vsako leto pa organizirajo tudi izlet v eno od slovenskih termalnih kopališč, kjer se kopajo v topli vodi in si ogledajo zanimivosti. Letos so obiskali zdravilišče Vivat pri Moravskih toplicah. Po triurnem kopanju in kosilu so se odpeljali v Grad, kraj na severu Goričkega. Tam je tudi največji grad na Slovenskem, saj ima v štirih traktih poslopja kar 365 sob. Sedaj ga postopoma obnavljajo, kar pa ni malo dela.

V Gradu je še ena posebnost, Vulkanija. Gre za pred nekaj milijoni let aktivni vulkan in prijazni domačini so pripravili tehnično zelo zanimiv doživljaj, ki je zasavske izletnike v eni uri virtualno popeljejo v sredino zemlje, med lavo, nato pa jih z izbruhom pospremijo na površje, ob tem pa so spoznavali različne kamenine in nastanek in koristnost vulkanske zemlje.

Domov so se vrnili zvečer, zadovoljni, ker so preživeli koristen in poučen dan.

MP

Prejšnji članek»Trbovski guolež« tretji najboljši
Naslednji članekAnduht