sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Zasavski brigadirji v Kumrovcu

V soboto, 27. maja, so člani Kluba brigadirjev Zasavja odšli v Kumrovec, kjer so se udeležili proslave ob nekdanjem prazniku dnevu mladosti.
Na proslavi je letos sodeloval Partizanski pevski zbor iz Ljubljane, pesmi pa so z njim prepevali vsi obiskovalci. »To je naš dan, čas naših spominov na prehojeno pot,« pravijo člani Kluba brigadirjev Zasavja, »ni nam jasno, zakaj brišejo in popravljajo zgodovino, saj narod brez svoje zgodovine, ne more obstati. To je del nas, v tem smo odrasli in na to smo ponosni. Naši otroci in vnuki pa z našo pomočjo ustvarjajo nove poti za boljše življenje. Prav je tako. Življenja bodo pisala nova poglavja v zgodovini Slovenije. Ali jih bodo hoteli čez pol stoletja ponovno brisati in popravljati?«

Brigadirji so zelo ponosni na svojo domovino, katero so na mnogih delovnih akcijah pomagali graditi. »Bili smo mladi, polni veselja in zagnanosti,« so še povedali člani kluba in dodali, da se na srečanju v Kumrovcu počutijo enako kot nekoč, zato si vsako leto obljubijo tudi ponovno snidenje.


Isti avtor