Članska ekipa Felix Zasavje je v 7. krogu mednarodne Extra Lige gostila italijansko ekipo Interclub Muggia iz Milj. Po nesrečnem porazu izpred dveh tednov proti ekipi Koš Celovec iz Avstrijske Koroške so se tokrat Zasavke zasluženo veselile zmage z rezultatom 63:50. 

Uvodna četrtina tekme je prinesla domači ekipi visoko prednost 20 točk, saj so v tem delu igralke Felix Zasavje dosegle 27 točk ter jih prejele zgolj 7 točk. V tem delu igre je bila izjemno razpoložena Maja Avbelj, ki je dosegla skoraj polovico točk (13 točk). Dobra igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, tako da je bila prednost do odmora že 25 točk.

V drugem polčasu so gostujoče igralke zmanjšala prednost, tako da je bil ob koncu tekme rezultat 63:50. Domača ekipa Felix Zasavje je na tekmi nastopila v oslabljeni postavi, saj je bilo za igro pripravljenih samo 7 igralk, ki pa so bile zelo razpoložene za igro, saj so se tudi vse vpisale med strelke. Najboljša strelka zasavske ekipe je bila Maša Holešek, ki je dosegla kar 31 točk.

Savus

Foto: arhiv ŠD Felix