V Foto društvu Goga so z odprtjem razstave letošnjega EX-Tempora z naslovom Zasavje skozi fotografski objektiv razveselili obiskovalce s fotografijami, ki na svojstven način prikazujejo Zasavje.

To je tudi namen takšnega natečaja, da v istem času, na istem območju s popolnoma enakimi pogoji zapisovalci svetlobe prikažejo svojo kreativnost. Žirija, ki so jo sestavljali Stane Weiss, Branko Klančar in Jože Ovnik je pri ocenjevanju upoštevala prav kreativnost, zgodbo in seveda kompozicijo.

Prvo nagrado je prejela Tina M. Šobot za fotografijo Včasih je bilo živahno. Jože Ovnik jo je predal njeni hčeri, čestital pa je tudi ostalim nagrajencem, Ireni Šink, Bronislavu Urbanji in Joži Flisek, nagrajena sta bila tudi Vukašin Šobot in Zdenko Gomboc.

Čeprav se je natečaja letos udeležilo manj udeležencev kot preteklo leto, se to ni poznalo na kakovosti fotografij, so povedali organizatorji.

Otvoritev razstave v avli Delavskega doma Zagorje so z glasbo dopolnili Vlado Poredoš, Vili Groboljšek in Bojan Bergant.

ZT