Hostel Mladinski center Trbovlje je skupaj z Regionalno razvojno agencijo Zasavje, kolesarskimi društvi iz Zasavja ter drugimi zainteresiranimi posamezniki oblikoval pobudo za ustanovitev enotne zasavske delovne skupine za razvoj »Kolesarske destinacije Zasavje«.
Prvo srečanje delovne skupine bo januarja, cilj pa bo združiti vse, ki znajo in hočejo prispevati k skupnemu cilju, da Zasavje postane prepoznava turistična destinacija.

»Leto 2016 je dokazalo, da se na naših klancih rojevajo kolesarji svetovnega kova,« so si bili enotni sogovorniki. Zastavili so si cilj, da po vzoru drugih razvitih evropskih regij oblikujejo skupno strategijo na področju razvoja kolesarske destinacije, ki bi jo sprejele in potrdile vse tri občine.

Ob zaključku srečanja so udeleženci izrazili prepričanje, da je na Zasavje z vidika turizma treba gledati kot na celovito enoto, saj lahko le na ta način dosežejo prave rezultate.

Dve izmed prioritet Mladinskega centra Trbovlje sta povezovanje deležnikov s področja turizma v Zasavju in razvoj novih turističnih produktov, ki bodo vplivali na razvoj zasavskega turzima.

ZT

Prejšnji članekDoma gojili konopljo
Naslednji članekZ dvema zmagama v četrtfinale