V Zasavju so zadnji mesec v letu 2016 obarvale številne glasbene in druge kulturne prireditve, namenjene tako mladim kot mladim po srcu. Prazničnemu vzdušju so se pridružile vse tri zasavske občine.
V Hrastniku je na božični dan zbranim zaigrala Steklarska godba Hrastnik. Že nekaj dni prej je športno dvorano tradicionalno napolnila tudi Rudarska godba. Dan kasneje so Hrastničani zaplesali z Modrijani, Murni in Fossily Bandom. V hrastniškem Mladinskem centru so 28. decembra z Zimsko pravljico in glasbenim programom zaključili enega zadnjih dni v letu 2016. Silvestrov večer so z zabavo v športni dvorani na Logu popestrili Čuki.

Tako kot v Hrastniku in Trbovljah je bilo tudi v Zagorju veliko prireditev prilagojenih predvsem mlajšim, ki so si lahko ogledali kino predstave, obiskali različne počitniške aktivnosti, ustvarjali na delavnicah in celo (nekoliko) predčasno pozdravili prihod novega leta. Tiste malo starejše sta 26. decembra zabavala Ansambel Saša Avsenika in Slovenski oktet, 29. decembra pa je s svojimi glasovi večer popestril Zagorski oktet, ki mu je sledila vokalna zasedba Perpetuum Jazzile. Na predzadnji dan starega leta so Zagorjani pod zvezdami zaplesali z Midnight Bandom, Fossily Bandom in Modrijani, silvestrovali pa so skupaj z ansamblom Igor in Zlati zvoki ter Gadi.

Tudi v Trbovljah je bil zadnji decembrski teden pester. V ponedeljek, 26. decembra, je Trboveljčanom zaigrala Delavska godba Trbovlje. 28. decembra so v Domu upokojencev Franca Salomona veselo zaplesali. Tudi v Trbovljah so otroci lahko videli Dedka Mraza, od starega leta pa so se ljubitelji diskotek lahko poslovili v Klubu Mesečina.

Martina Drobne