Sejem Alpe Adria na Gospodarskem razstavišču Ljubljana bo letos svoja vrata obiskovalcem odprl od 1. do 4. februarja. Na njem se bo predstavilo tudi Zasavje, in sicer na stojnici Turističnega društva Trbovlje, ki ga vodi Marija Juraja. »Na sejmu Alpe Adria bomo Zasavci nastopili povezano,« je povedala Jurajeva, »in sicer 2. in 3. februarja. V petek ob 16. uri bomo pripravili tudi zasavski dan, v okviru katerega se bodo predstavili rudarji s skokom čez kožo, Perkmandeljc Mančo z mandeljčki, nastopil bo tudi Vlado Poredoš.«
Za petek je društvo organiziralo avtobusni prevoz iz Hrastnika (ob 11.30 uri s postaje pri blagovnici), Trbovelj (ob 12. uri s postaje pri občinski zgradbi) in Zagorja (ob 12.45 uri izpred gasilskega doma). Zasavci, ki želijo obiskati sejem organizirano, lahko na ta posebni avtobus vstopijo tudi v Kisovcu in na Izlakah. Avtobus je brezplačen, ker vožnjo sofinancirajo zasavske občine, treba je plačati le vstopnico za sejem, ki stane sedem evrov. Prijave zbira Turistično društvo Trbovlje najkasneje do 1. februarja.

Na sejmu Alpe Adria bodo svojo turistično ponudbo in aktivnosti za prosti čas predstavljali Turistično društvo Trbovlje, Rudarski muzej Kisovec, MCT, Zveza socialnih društev in zavodov Trbovlje, DPM Trbovlje, Zeliščni vrt Cvetka, Indavidual David Knez, Društvo vaških žena Čemšenik, Čebelarstvo Jože Pikl, Izdelovanje nakita Frida,  Iris Potočin (kruh iz krušne peči in pecivo), Gostišče Planina, VDC Zagorje, Štaut Anton dopolnilna dejavnost na kmetiji, Planinski dom Gore, Partnerstvo LAS Zasavje, Društvo Marionetno gledališče Jurček, KRC Hrastnik (Muzej Hrastnik) in Zavod Savus (Rudarski maraton in Jamatlon).

ZT

Prejšnji članekSedem kolajn Žige Šintlerja
Naslednji članekTudi to je zima