sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zasavje ima talent

»Talent?! Kaj je že to? Nimam posebnih talentov, zgolj delavnost in trmo. Na tovrstnem tekmovanju, bi se odločil zgolj za prikaz svoje sposobnosti. Spim lahko kadarkoli, ne glede na obdobje dneva, kjer koli in kolikor dolgo je mogoče. Tudi sede, če je nujno. Hrup okolice in podobno me ne moti. Ne gre za talent, a verjetno se še nisem nikoli toliko spočil, da bi imel težave s spanjem. V kolikor ta panoga ne bi bila dovoljena na tekmovanju, pa bi se izkazal z vztrajnostjo pri sestavljanju Lego kock, kjer lahko več ur sestavljam kocke. Edini pogoj bi bila prisotnost sina, ki je mojster motivacije.«
Damjan Gajšek, komandir PP Zagorje ob Savi


»Talent, hm … Težko bo izločiti kaj zanimivega, saj imamo Zasavci kar pestro paleto talentov. Kako bi pa drugače preživeli v tej lepi, a razdrapani in preluknjani pokrajini, kjer je pol manj delovnih mest kot v “totalitarni” državi? Ste v uredništvu Zasavca kdaj raziskovali, koliko je dnevnih migrantov in koliko je takih, ki prihajajo v Zasavje samo še na dopust (tako kot moji otroci)? Pa pustimo talente, ki nas ohranjajo tu, in se posvetimo bolj trivialnim: lahko bi bil politični komentator … Eh, neoriginalno, saj vsi tako za šankom kot doma sproti analiziramo zelo predvidljivo škandalozno, korupcijsko … štiri- ali manjletno kolobarjenje v državi, ko imam občutek, da narod ne ustreza nobeni oblasti in bi ga vsaka najraje zamenjala. Da se ne bom zapletal: pred časom smo za popestritev na Ars Longinem umetnostozgodovinskem izletu po Siciliji morali risati avtoportrete in sem za čurgle s kulijem na kos papirja, iztrganega iz zvezka, dobil prvo nagrado. Bi bilo lahko to?«

Branko Klančar, fotografski mojster z Dola pri Hrastniku


“Tole pa je izziv. Pred 10 ali 15 leti bi si upala kaj zapeti v javnosti, a nepravilna raba glasilk je terjala svoje. Morda ples, ki je moja velika ljubezen, čeprav daleč od talenta. Morda igranje kitare, če bi mi dali kakšen teden, da pridem v formo, ali pa morda klekljanje. Pri krožku v osnovni šoli sem ustvarila ker nekaj lepih klekljanih prtičkov.”

 

Jelena Keršnik, ravnateljica GESŠ Trbovlje


“V primeru, da v oddaji Zasavje ima talent ne bi smel peti, bi se verjetno preizkusil v vlogi imitatorja. Imitiral bi par politikov, par estradnikov, skratka ljudi, ki se pojavljajo na sceni. Sicer me je poleg glasbe vedno zanimalo tudi igralstvo, vendar to panogo se nekako ne da izraziti na tovrstnih šovih.”

 

Matic Jere, pevec skupine Bohem iz Zagorja


“Verjetno bi predstavil svoje retorične sposobnosti in poskusil v minuti prepričati žirijo, da so slovenski politiki na strani naroda, haha. Če bi mi to uspelo, bi sigurno prišel v drugi krog. Sposobnost hitrega mišljenja, izraženega v pogovoru, mi večkrat koristi pri mojih predavanjih in svetovanjih. Mislim, da sem to sposobnost (talent) izoblikoval v nevsakdanjih situacijah v življenju, saj mi je bila to večkrat edina rešitev. Učinkovito hitro razmišljanje, ki lahko reši še tako težko situacijo. Če bi težko prepričal žirijo, da so politiki koristni, bi pa sigurno poskrbel za dobro razpoloženje in smeh, kar pa je tudi svoje vrste talent v teh težkih časih.”

Mitja Duh, vaditelj športne rekreacije iz Trbovelj

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor