četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zasavje Cup navdušil

Organizatorji so prejeli prijave 26 klubov in 47 ekip mladih rokometašev in rokometašic iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. »Skupno smo gostili več kot 470 mladih športnikov in športnic, kar Handball cup Zasavje  trdno zasidra na vrhu kot največje odprto prvenstvo v mini rokometu v Sloveniji,« so zapisali v izjavi za javnost v dolskem klubu.
Turnir je tudi tokrat potekal pod sloganom ROKOMETNA ŽOGA JE NAŠA DROGA. Letos je tekmovanje potekalo v dveh kategorijah fantov in deklet – letniki 2005 in 2006 ter mlajši. Vsi udeleženci turnirja, ne glede na rezultat, so prejeli medalje za svoje igranje na turnirju. Letos so pokale podeljevali dolgoletni kapetan slovenske državne reprezentance Uroš Šerbec, podžupan občine Hrastnik Vinko Žagar in predsednik RK Dol TKI Hrastnik Rok Petrič.

Tudi letos turnir ni bil le tekmovanje, temveč tudi zabava. Organizatorji so poskrbeli za dobro počutje udeležencev (turnirske majice, tattooji, merjenje moči meta na gol, nogomet na milnici, body zorbing, stojnice s hrano in pijačo ter dodatne animacije). Za spremljevalce, trenerje in goste je župan občine Hrastnik Miran Jerič pripravil sprejem v mali telovadnici Dolanke.

Na zaključku so organizatorji proglasili najboljše ekipe in igralce v posameznih kategorijah. Tokrat je TV sprejemnik domov odnesla ekipa ERudarja Ruda iz Hrvaške, otroci pa so čisto na zaključku tradicionalno uživali v lovljenju balonov in nagrad, ki so se skrivali v njih.

Rezultati:

Dečki 2005

  1. Stična
  2. Alen Mihalj, Slovenj Gradec
  3. Kozara (BIH)

Najboljša peterka: Andraž Repar, Martin Braač (oba Stična), Nejc Hriberšek, Vid Pavlič (oba Alen Mihalj), Danijel Stijović (Kozara)

Deklice 2005

  1. Velenje
  2. Žalec
  3. Banja Luka (BIH)

Najboljša peterka: Azra Zulič. Karin Vidmajer (obe Velenje), Tinkara Romih, Lara Bukovec (obe Žalec), Milana Railić (Banja Luka)

Dečki 2006

1. Vučiči (Hrvaška)

2.Rudar Rude (Hrvaška)

3. Krim Ljubljana

Najboljša peterka: Vito Salaj, Franko Skaznić (oba Vučiči), Martinko Fram, Mihail Bartolić (oba Rudar), Matija Brulec (Krim).

Deklice 2006

  1. Alen Mihalj Slovenj Gradec
  2. Vučiči (Hrvaška)
  3. Šmartno

Najboljša peterka: Julija Belović, Kaja Priteržnik (obe A. Mihalj), Klara Petrašević, Pavla Bašić (Vučiči), Eva Rozina (Šmartno)

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor