Državnega prvenstva se je udeležilo 24 tekmovalcev iz petih policijskih veteranskih društev Sever, glavnik sodnik pa je bil Milan Tanšek iz Hrastnika. Na tekmovanju so bili doseženi odlični rezultati, pri tem pa so prednjačili domači tekmovalci, ki so ekipno osvojili prvo in drugo mesto, posamično pa celo vsa tri prva mesta. Tretja je bila ekipa Pomurja, četrta Ljubljana, peta Severna Primorska in šesta Koroška.
Med posamezniki se je najbolj izkazal Vojko Šeško, drugi je bil Slavko Poglajen, tretji pa Ivan Narat, vsi iz ekipe PVD Sever Zasavje I. Čeprav je tokrat potekalo šele 4. državno prvenstvo, pa je ekipa PVD Sever Zasavje prehodni pokal osvojila že tretjič, zato ji je ostal v trajni lasti.

Državno prvenstvo je otvoril župan Občine Hrastnik Miran Jerič, pozdravne nagovore na otvoritvi prvenstva pa sta imela predsednik Policijskega veteranskega društva Sever Zasavje Alojzij Klančišar in predsednik komisije za šport pri Združenju Sever Darko Repenšek. V kulturnem programu na otvoritveni slovesnosti je sodeloval kvintet Rudarske godbe iz Hrastnika.

Najboljše ekipe so prejele pokale in medalje, posamezniki pa medalje, ki sta jih podelila Klančišar in Repenšek. Vsi so prejeli tudi priložnostna darila.

Predstavniki Združenja Sever so poudarili, da je bilo državno prvenstvo zelo dobro organizirano, zato so člani organizacijskega odbora iz PVD Sever Zasavje prejeli pisne zahvale.

Bojan Skočir