Člani Akademije Zasavc leta bodo izmed petih kandidatov, uvrščenih v ožji izbor, izbrali tistega, ki si bo po njihovem mnenju najbolj zaslužil naziv Zasavc leta 2017. Izbrala bo Zasavca, ki je v lanskem letu s svojim delom premikal meje, postavljal rekorde ali ime Zasavja ponesel v svet. Bodisi v športu, gospodarstvu, zdravstvu, kulturi ali na kakšnem drugem področju.

Več kot 25 Zasavcev je, ki bi jim lahko čestitali za prav posebne uspehe v minulem letu. Med njimi je predsednica Akademije Zasavc leta Ana Režun s predstavnikoma uredništva Zasavskega tednika Tatjano Polanc Kolander in Markom Planincem izbrala osem kandidatov, med katerimi nato izbirajo še dosedanji Zasavci leta. To pa so dr. Jure Knez, Andrej Orožen, Andrej Božič, Simon Tanšek in Gašper Ovnik. Ti med osmimi imeni izluščijo pet tistih, o katerih nato odloča Akademija Zasavc leta v sestavi več kot 200 Zasavcev, ki so prav tako dejavni soustvarjalci zasavskega življenja vsak na svojem področju. Vse nominirance za Zasavca leta 2017 bomo podrobno predstavili na Zasavc.net in v prihodnji številki našega in vašega časopisa.

Tako kot vsako leto bo tudi letošnji izbor Zasavca leta obogaten s prav posebnim programom. Na odru zagorskega delavskega doma bomo oživili šest skladb, ki so povezane z Zasavjem in so jih izvajali različni izvajalci. V novi preobleki jih bodo zapeli že uveljavljeni pevci mlajše zasavske generacije ob spremljavi Pihalnega orkestra Svea Zagorje, ki ga vodi dirigent Peter Kuder. Priredbe za skladbe pripravlja Klemen Benko. Skladbe, pevce, originalne izvajalce in glasbenike bomo pred prireditvijo posebej predstavili na naši spletni strani Zasavc.net. Lahko pa vam prišepnemo, da bodo med izvajalci Hana Hribar, Neva Marn, Kumske punce, Matic Jere, Primož Sitar in Miha Bantan. O tem, kdo bo pel katero od skladb, pa več v prihodnji številki Zasavskega tednika. Po prireditvi sledi tudi druženje vseh udeležencev prireditve v stekleni dvorani delavskega doma.

Rezervacija vstopnic

Vstopnice za prireditev so brezplačne, vendar jih je potrebno predhodno rezervirati. To lahko storite prek e-pošte info@zasavskitednik.si ali po telefonu 070 788 510 vsak delavnik med 8. in 14. uro. Brezplačno vam jih bomo poslali po pošti na vaš naslov. Ne čakajte predolgo, dvorana se hitro polni.

Uredništvo