Danes, 6. junija, okoli 8.30 ure se je na avtocesti pri kraju Blagovica, v smeri proti Celju, zgodila prometna nesreča.
Po prvih znanih podatkih sta v nesreči udeleženi dve tovorni vozili, udeleženci naj bi se tudi lažje poškodovali.

Zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic bo dalj časa zaprt omenjeni odsek avtoceste. Vsem udeležencem priporočajo, da uporabijo vzporedno  regionalno cesto. Hkrati naprošajo vse, da upoštevajo navodila policistov in vzdrževalca ceste, ter vozijo strpno in previdno.

Za tekoče informacije glede zapore ceste Policijska uprava Ljubljana voznikom predlaga tudi spremljanje prometnih informacij.

Dopolnjeno ob 10.08: Po podatkih Prometno informacijskega centra je zaradi nesreče zaprta polovica avtoceste. Promet je preusmerjen na vzporedno glavno cesto.

Dopolnjeno ob 13.27: Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so smerno vozišče avtoceste okrog 13. ure za smer proti Celju ponovno odprli.

Sicer pa je prometno nesrečo povzročil državljan Bosne in Hercegovine, voznik tovornega vozila, ki je zapeljal čez polno črto na odstavni pas, kjer je trčil v zadnji  del priklopnega vozila, katerega voznik, državljan Romunije, je takrat stal  na  odstavnem pasu zaradi okvare na vozilu. Povzročitelj nezgode je med vožnjo uporabljal mobilni telefon. Zdravniške pomoči udeleženca nezgode nista potrebovala, povzročitelju pa so policisti na kraju zaračunali globo.

ZT

Prejšnji članekNagrajeni plakati miru
Naslednji članekZa pravično financiranje na ministrstvu za zdravje ni posluha