ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Zaradi Ceroza zahtevajo izredno sejo

»Naša svetniška skupina redno opozarja na vse večje težave poslovanja Ceroza,« so povedali člani trboveljskega občinskega sveta iz stranke SDS, »zaradi tega smo v preteklosti že glasovali proti nekaterim nerazumnim predlogom in nezadostnim pojasnilom glede nadaljnjega razvoja podjetja, kakor tudi finančnega poslovanja.« Zdaj so se odločili vložiti zahtevo za sklic izredne seje, ki so jo poleg vseh aktualnih občinskih svetnikov z liste SDS (Borut Dolanc, Mitja Vozel, Alenka Forte, Marija Majcen, Janez Jontez in Sara Sotlar) podpisali še člana občinskega sveta z liste SD Samo Guzej in Romana Guzej ter samostojna svetnika Boris Moškon in Iztok Hribovšek.

V zahtevanem sklicu izredne seje predlagajo, da jim Vili Petrič, direktor družbe Ceroz, in Urška Poznič Goršek, do nedavnega odstopa predstavnica Občine Trbovlje v skupščini Ceroz in predsednica skupščine, podata poročilo o poslovanju družbe. Svetnike posebej zanimajo plačilna sposobnost družbe, reševanje likvidnostnih težav, nakup drobilca za mletje RDF, novi načini trženja, povečevanje kapacitet deponije za odlaganje mešanih komunalnih odpadkov in ukrepi za pridobivanje soglasja, uresničevanje sanacijskega programa, odnos s KS Sedraž in problematika ter reševanje zalednih in izcednih voda. Na izredni seji naj bi svetniki obravnavali tudi odlok o ustanovitvi sveta Ceroza, kar so na zadnji seji z izglasovanjem umaknili z dnevnega reda.

Center za ravnanje z odpadki Zasavje je bil ustanovljen 1. junija 2005 na podlagi medobčinske pogodbe o ustanovitvi in je v lasti občin Trbovlje, Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Radeče (našteto po velikosti deleža, od največjega do najmanjšega). Od ustanovitve ga vodi Vili Petrič, ki je letos poleti zaprosil za sporazumno prekinitev delovnega razmerja zaradi upokojitve. Morda pa so bile vzrok za ta korak tudi nakopičene težave v Cerozu. Razpis za novega direktorja so že objavili in zaradi nekaterih nepravilnosti tudi ponovili.

Po zadnjih informacijah naj bi se svet Ceroza danes odločil sanacijski program družbe reševati z dvema direktorjema. To naj bi bila Jože Velikonja, predsednik KS Marno, sedaj zaposlen v RTH, in Enes Rakovič, sedanji direktor proizvodnje v Steklarni Hrastnik.

ZT

Isti avtor