Cesta Litija – Zagorje ob Savi je zaradi prometne nesreče zaprta pri odcepu za Polšnik. Obvoza ni.

Dodano 11. marca ob 11:34: “Danes ob 7. uri je na regionalni cesti med Litijo in Zagorjem pri odcepu za Polšnik prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tovorno in tri osebna vozila. Nesrečo je povzročil 61-letni voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti pravilno pripeljal 46-letni voznik tovornega vozila.

Za tovornim vozilom je vozil 41-letni voznik, ki je želel preprečiti trčenje v zadnji del tovornega vozila in odvil levo, pri tem pa oplazil 37-letnika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, nato pa oplazil še vozilo 61-letnega povzročitelja.

61-letnik in 46-letnik, ki sta ostala ukleščena v vozilu in so ju s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci. V nesreči se je 61-letnik huje poškodoval, prav tako sta se telesno poškodovala 46-letni voznik tovornega vozila in 41-letnik osebnega avtomobila. 37-letnik pa ni bil poškodovan. S kraja prometne nesreče sta bila z reševalnim vozilom odpeljana 61-letni in 46-letni voznik.

Cesta je bila zaradi ogleda nesreče in odstranjevanja posledic zaprta za ves promet do približno 9. ure,” so nam sporočili s PU Ljubljana.

Savus

Foto: arhiv Savus