Tekmovanja, ki je služilo kot pripravljalni test, se je udeležila petčlanska ekipa plavalcev PK Rudar. Dostojno so se borili s konkurenco in dosegali svoje osebne rekorde. Za najboljše uvrstitve je zopet poskrbel Žiga Šintler, ki se je kar trikrat povzpel na najvišjo stopničko. Zmagal je v disciplini 50 prsno, 100 mešano in 400 prosto. Pri dekletih je do odličja priplavala Tiatara Zupančič, ki je bila na 800 prosto druga.
Na memorialu sta nastopila tudi Tilen Šintler in Daša Krajnc, a dlje od četrtega mesta jima zaradi ostre mednarodne konkurence ni uspelo priti. Šintler je osvojil leseno medaljo na 50 prsno, kjer mu je napaka na obratu onemogočila  osvojitev kolajne, Kranjčeva pa je na 100 prsno morala priznati premoč Italijank. Šintler se je na 100 hrbtno prvič spustil pod mejo ene minute in vstopil v klub »hrbtašev«. Presenetil je tudi Tim Dolanc, ki je osvojil peto in šesto mesto na 50 in 200 prsno.

Memorial je potekal v spomin na Špelo Rebolj, ki je življenje izgubila v letalski nesreči na Korziki, ter na Vesno Praprotnik, ki ji je športno in življenjsko pot tragično prekinila avtomobilska nesreča.

Veliko  število nastopajočih na memorialu, 413 plavalcev iz šestih držav, je napovedovalo odlične nastope. Manj zadovoljstva pa je po besedah kluba požel sodniški zbor, ki je zaradi svojega tolmačenja pravil diskvalificiral ogromno število plavalcev. »Če omenimo še dejstvo, da je potrebno plačati vsak štart s petimi evri, kar naenkrat  dobimo  zneske, ki plavanje postavljajo med dražje športe. Sodniki so zaradi neznanja in subjektivnih ocen, ki so bile tudi napačne, diskvalificirali veliko število plavalcev, a na naše veselje se to letos ni zgodilo našim,« so povedali v Plavalnem klubu Rudar.

Plavalci bodo v soboto, 26. novembra, nastopili na mariborskem Božičevem memorialu.

MR

Prejšnji članekZmagoviti Šajspohi, Oskar in Barbari
Naslednji članekPo poti spominov. V Trbovljah.