Slovenska vojska je letos že četrtič zapored pripravila ekipno strelsko tekmovanje z 7,9-milimetrsko vojaško puško M-48, na katerem sodelujejo organizacije in društva, s katerimi ima SV sklenjene pogodbe o sodelovanju. Tekmovanje je ekipno. Vsake ekipa šteje tri člane, ki jih ne izbirajo glede na spol. SV poskrbi za varnost, logistično podporo in osebje za izvedbo tekmovanja.
Tekmovanje poteka na treh ravneh. Na prvi ravni bo letos tekmovanje trajalo do 9. aprila. Pomerili se bodo na osmih območjih v Republiki Sloveniji. Na drugi ravni bo tekmovalo pet ekip s posameznega območja. Druga raven bo potekala na dveh območjih, na vzhodu in zahodu, zaključila pa se bo 14. maja. Drugo raven vsako leto pripravijo v počastitev 15. maja, dneva Slovenske vojske. Na tretjo raven se bo uvrstilo prvih pet ekip z območij vzhod in zahod. Izvedli ga bodo 21. oktobra na strelišču Mačkovci. Na tretji ravni se tekmovanje odvija v spomin na 26. oktober, ko je zadnji vojak JLA zapustil Slovenijo.

Tekmovanje na prvi ravni je letos na celjskem območju je letos trajalo dva dni, 27. in 28. marca. Potekalo je na strelišču Pečovnik, organiziral pa ga je 20. pehotni polk iz Celja. Udeležilo se ga je 55 ekip oziroma 165 tekmovalcev.

Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik se je tega strelskega tekmovanja udeležilo z dvema ekipama 27. marca. Ekipo OZSČ Hrastnik 1 so sestavljali Gorazd Hafner, Bogdan Kovčan in Srečko Kreže, ekipo OZSČ Hrastnik 2 pa Ludvik Žabkar, Branko Šmit in Jani Zore. Prva ekipa se je uvrstila na 18., druga pa na 10. mesto.

Jani Zore

Prejšnji članekMladi gasilci tretji
Naslednji članekFlash Mob v Zagorju