torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zapele so harmonike

V soboto, 24. oktobra, so v Delavskem domu Zagorje zaigrali člani harmonikarskega orkestra Glasbene šole Zagorje. Orkester je sestavljen iz učencev, ki trenutno obiskujejo glasbeno šolo, kot tudi tistih, ki so svoje šolanje v GŠ Zagorje že zaključili. Orkester, ki ga vodi Ivica Obrul, je v letih svojega obstoja (ustanovljen je bil v šolskem letu 2010/2011) nanizal že kar nekaj nastopov, na katerih igrajo pesmi iz svojega pestrega repertoarja.

»Ni je stvari na svetu, ki bi je ne zmogli ljudje, ki verjamejo v čarobno moč glasbe in v to, da skupaj lahko ustvarimo nemogoče. Hvala vsem in vsakemu posebej. Ponosna sem na vas!« je navdušenje na svojem Facebook profilu izrazila ravnateljica Glasbene šole Zagorje in pobudnica ustanovitve orkestra Metka Podpečan.

Na koncertu so se učencem glasbene šole na odru pridružili tudi učitelji, in sicer Jure Jahn, Urška Vidic, Katja Žekar, Domen Hrastnik, Dejan Tabor, Maša Tomc in Klemen Benko. Nastopila sta tudi tudi OPZ Cicido in MPZ Medeja, ki ju je za nastop pripravila Špela Koprivšek. Oba zbora sta skupaj z orkestrom zapela nekaj znanih pesmi.

Na koncertu so nastopili tudi solisti, in sicer Klara Glavač Vesel in Enej Groboljšek na kitari, Anja Tori na violini, Nina Pavšek na klarinetu, Luka Tomažin na evfoniju in Teodor Maurer na trobenti, Klara Razboršek in Lea Kopan pa sta peli.

Kot gosti so na koncertu nastopili tudi Folk idoli.

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor