ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Žan Bajda osvojil drugi mladinski turnir

Člani Šahovskega kluba Rudar Trbovlje so v sredo, 17. maja, organizirali drugi mladinski turnir v šahu. Udeležili so se ga člani domačega šahovskega kluba, člani ŠK Zagorje in člani ŠK Dol pri Ljubljani.

Osemnajst mladih šahistov, med njimi tudi ena šahistka, so igrali v eni skupini po švicarskem sistemu, 5 kol, tempo igranja je bil 7 minut z dodatkom 3 sekund na potezo za igralca.

Pod budnim očesom sodnika Rada Bajde so igralci odigrali borbene partije, kjer je bilo zelo malo neodločenih partij. Zmagovalec turnirja je postal član ŠK Rudar Trbovlje Žan Bajda s petimi zmagami. Le eno točko manj in drugo mesto je s štirimi zmagami osvojila Iva Kampuš iz Dola pri Ljubljani, tretje mesto s tremi zmagami in enim neodločenim rezultatom je osvojil Juš Povirk iz Dola pri Ljubljani. Enako število točk, vendar četrto mesto je osvojil Aljaž Bajda iz ŠK Rudar Trbovlje.

Prvi trije so prejeli unikatne šahovske medalje, ostali pa praktično nagrado – čokolado po izbiri. Že druga izvedba takšne vrste turnirja je potrdila pravilni pristop vodstva Šahovskega kluba Rudar Trbovlje, zato bomo najverjetneje ob koncu leta 2023 organizirali še tretji turnir.

Andrej Novak

Foto: ŠK Rudar Trbovlje


 

Previous article
Next article

Isti avtor